Om inte lagarna ändras kommer många fler hit, säger ung marockan med erfarenhet från Europa. Sverige är ett paradis för unga kriminella. Även när bevis på grova brott och rån finns, släpps de ut efter en halvtimme.

Det svenska samhället har ingen som helst beredskap på de sociala mönster som finns i omvärlden och nu, på grund av den förda migrationspolitiken, blivit en del av vardagen i Sverige.

Rapporterna duggar tätt om att drogpåverkade ”gatubarn” sover på gatan och utför grova brott. Brottslingarna skrattar åt laglösheten i Sverige.

– Har du hört att du kan gå ut igen en halvtimme efter att du har gripits om du är under 15 år? frågar en marockansk ung man. ”I Spanien blir du instängd direkt. Ändrar inte Sverige det kommer folk fortsätta komma hit.”

– De som ligger bakom stölderna de senaste veckorna är unga killar, som inte har varit här länge. De vet inget annat. De vill bara ha pengar och droger, säger en av grabbarna till Expressen.

Ett par i 80-årsåldern utsattes nyligen för rånförsök vid lunchtid på Södermalm i Stockholm. Kvinnan fick mindre skador efter att flera pojkar omringat henne och försökt rycka en guldkedja från halsen, så pass hårt att hon föll.

Enligt polisen skedde samma vecka flera inbrott i lägenheter på Långholmen i Stockholm där barn klättrat in genom öppna fönster – även när personer låg och sov.

Och det är bara en del av alla brott som polisen säger sig kunna knyta till marockanska gatubarn de senaste veckorna.

Eftersom man inte kan åldersbestämma de misstänkta finns inte lagliga möjligheter att låsa in dem. Även för dem som erkänner att de är över 15 år, finns inte platser att låsa in dem i enlighet med gällande regler.

På ungdomsmottagningarna konstaterar man att de måste släppas fria när de inte vill stanna. Man får inte hålla kvar någon mot deras vilja.

Bilden är att Sverige är ett laglöst land. Det kriminella paradiset på jorden. Och nu sprids ryktet globalt.