På detta sätt, genom att spela på européers rädsla för att uppfattas som rasister, kan icke-vita få som de vill. Och det blir inte upplopp när européer utsätts för våld.

Jag var på semester i Paris. Fredagen den 28 juli åkte jag med barnen till Montmartre för att besöka kyrkan Sacré Coeur. Därifrån har man utsikt över hela staden.

På trappan på vägen upp mot kyrkan blir mina barn överrumplade av ett stort gäng afrikanska migranter som binder snören kring deras handleder. Jag ingriper och förklarar att de ska ge sig av, att vi inte är intresserade av snören. En afrikan blir aggressiv och kräver pengar. Jag säger till mina barn att ta av sig snörena och kasta dem. Afrikanen blir hotfull och säger: ”I will show you Black Power!” Jag undviker slagsmål genom att retirera.

Konflikten här handlade om att afrikanerna, utan att få lov, hade fäst snören på mina barn. Den handlade inte om ljus eller mörk hy. Men så fort afrikanen blev arg så tog han upp hudfärg: det var en en konflikt mellan vita och svarta och han skulle visa mig den svarta makten.

På detta sätt, genom att spela på européers rädsla för att uppfattas som rasister, rasism är ju numera den värsta synden man kan begå, kan icke-vita få som de vill. Man vågar inte sätta ner foten. Jag misstänker att det är därför som polisen inte gör någonting. Gängen med snör-bedragare trakasserar ju turister helt öppet på Montmartre. Jag kan tänka mig att om en polis skulle ingripa, särskilt om det är en ljushyad sådan, skulle upplopp kunna bryta ut. Det har skett förut.

Låt oss säga att jag inte retirerat utan tagit fajten med snörmånglaren. Vad hade kunnat hända? Jag hade åkt på en smäll, jag hade slagit tillbaka. Folk hade samlats. Han hade skrikit rasist. Det är inte omöjligt att polisen hade släpat bort mig. Semester hade blivit förstörd. Och nej, det hade inte hjälpt att jag heter Mohamed. För det första: det vet inte de. För det andra: jag har bytt tillbaka till mitt barndomsnamn Eddie. Det är vad som står i passet.

Svarta och araber kan misshandla, råna och våldta etniska européer hur mycket som helst utan att det blir några upplopp.

Du ser inga vita ungdomar som drar runt i horder och slår sönder saker, plundrar och bränner bilar för att uttrycka sitt missnöje över den rasism mot vita som faktiskt finns. Inte ens de massiva jihadattackerna som dödat hundratals människor i Frankrike de senaste åren har fått fransmännen att gå ut och bråka på gatorna. Men när en svart eller en arab utsätts för en orättvis behandling, verklig eller föreställd, finns en risk för upplopp och kravaller där hela det franska samhället utpekas som rasistiskt. Är det detta som menas med Black Power?

I februari i år utbröt upplopp i den invandrartäta förorten Bobigny i Paris. Bilar och sopor sattes i brand och det kastades molotovcocktails. Orsaken var påstått polisvåld.

Fortsätter det så här kommer svarta och araber att bli ett slags ny adel i Frankrike, en adel som polisen knappt kan röra, samtidigt som landets krympande vita befolkning inte kan prata öppet om den otrygghet de känner utan att anklagas för rasism.