I sociala medier avslöjas ofta hur massmedier beskriver fullvuxna män som ”barn”. Demonstranterna utanför riksdagen beskrevs av SVT som ”barn”, något som Svenska Dagbladet idag ropar ut över hela förstasidan.

Av bilden som täcker större delen av Svenska Dagbladets förstasida framgår att det är vuxna män, inte ens tonåringar, som demonstrerar. Ändå beskriver tidningen männen som ”barn”.

Att kombinera rubriken om ”barn” med en stor bild som visar motsatsen är märkligt. Hur har redaktionen tänkt? Alla läsare ser att rubriken är falsk. Det är fejkad nyhet.

Ändå publicerar man det. På förstasidan. Stort. Tydligt – vi på Svenska Dagbladet fejkar…

SVT gör likadant. Visar bilder på vuxna, samtidigt som man i text beskriver dem som ”barn”.

Detta är män som fått avslag på asylansökan och ska lämna landet. Deras skäl har prövats av Miljöpartiets och Fredrik Reinfeldts extremt liberala regelverk i domstol. De saknar skäl. Har ingen anledning att vara här.

Ändå beskriver massmedier dem som ”barn” som det är synd om.

Hur kan medieredaktioner ha sjunkit ner i ett så systematiskt självbedrägeri?

Vad ligger bakom mediernas vilja att beskriva alla som anlänt som hjälplösa barn, bebisar som Sverige måste öppna sina hjärtan för? Jag menar, samtidigt struntar medierna fullständigt i att äldre svenskar som betalt skatt i hela sina liv men som inte har råd att köpa riktig mat eller som inom institutionsvården ligger övergivna. Man struntar också i de invandrare som lever hederliga liv i förorten, men blir trakasseras av kriminella som rånar, misshandlar, vandaliserar och tänder eld på bilar.

Det finns inte brist på människor som behöver uppmärksamhet. Ändå väljer medierna att lägga all kraft på dem som enligt domstolsprövning saknar skäl att vara här. Och för att stärka deras sak, utmålas de som barn.

Vi får se hur detta beskrivs om några år, men jag skulle inte bli förvånad om det vi nu genomlever kommer att beskrivas som en kollektiv psykos. En episod där allting skulle förvridas så att migranter framställdes som änglar och medan djävulen fanns i dem som trots allt hävdade att Sverige inte kan ta emot dem som vill skaffa sig ett bättre liv. Afrika och Asien måste lösa sina egna problem.

Men vi borde väl ändå kunna få ett slut på att medier beskriver 25-30-40-åriga män som barn.