Nu pekar Liberalernas Jan Björklund ut tre ministrar som kan fällas om regeringen lägger fram skadliga skattehöjningar i budgeten som presenteras nästa månad.

Sedan säkerhetsskandalen i Transportstyrelsen avslöjades har två ministrar tvingats avgå sedan de riskerade att fällas av riksdagen i misstroendeförklaring. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) hänger fortfarande löst.

Sedan i våras har borgerliga partier varnat regeringen för att de kan komma att lägga misstroende mot ministrar om statsbudgeten innehåller skadliga skattehöjningar för småföretagare, ny flygskatt och högre skatt på arbete.

Nu förtydligar Jan Björklund och säger att biträdande finansminister Per Bolund (MP), näringsminister Mikael Damberg (S) och den nyutnämnda infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) kan kopplas till skatterna och därmed riskera att omfattas av en misstroendeförklaring.

– Det finns en biträdande finansminister, det finns en näringsminister och det finns en infrastrukturminister som kan kopplas till de här skatterna”, säger han till Dagens Industri.