Gruppen Bedårande barn släpper nu efter sommaren albumet ”För framtids segrar” med hela 22 låtar. Både från studio och live. Uffe Hansen ger en personlig recension.

Har fått Bedårande barns nya och första fullängds album: För framtids segrar. Sitter i min källare, min egen ”man cave” och har stereon på (nästan) högsta volym. Min andre hälft skriker att jag ska sänka volymen. Får byta till hörlurar.

Marcus som är sångare i bandet har skickat mig låtarna och jag har fått i uppgift att recensera dom bedårande ”gubbarna” för Samtidens räkning. Nu är det så att jag känner dessa fyra gentlemän ganska bra. Det kan vara svårt att inte vara jävig i detta uppdrag. Men jag har inte några problem att ta konflikter…

Jag som själv är musiker vill gärna lyssna högt och lågt. Gärna med lurar i olika ljudvolymer. Även gå och sätta mig i bilen och lyssna. Och det har jag nu gjort med detta alster.

Nu kör vi igång: De bedårande hjältarna bjuder på hela 22 låtar. Skivan börjar med 15 spår som är en liveupptagning från Helsingborg i början av oktober 2016. De resterande 7 spåren är från olika singelskivor de släppt genom åren. Det går inte att pressa in mer än 90 minuter på en CD och skivan är hela 90 minuter lång. Superbra mastrad och mixad.

Det jag kan börja med att skriva är att man verkligen får valuta för pengarna om man införskaffar detta album. Jag personligen är glad att dom släpper en fysisk skiva. Många band släpper bara digitalt idag. Så ett stort plus i kanten för det. Att dessa 4 killar är väldigt musikaliska måste understrykas.

Det finns en positiv sak som även är negativ och det är att livelåtarna är alldeles för bra. Vad menar jag med det? Jo! För mig som gammal punkare så låter det inte såhär bra live. Det har jobbats lite för mycket i en studio för det. Men va fasiken… Man kan inte klaga på att det låter för bra.

Som jag nämnde tidigare så känner jag bandmedlemmarna. Att de är ödmjuka, goa och snälla kanske inte är så mycket rock n roll kan man tycka? Men när jag ser dem, så är det första jag tänker på att jag vill ge dem en bamsekram. Nu har jag kallat dem killar, gubbar, gentlemän och hjältar, och så är fallet.

Du som köper skivan, vilket jag tycker att man ska göra för att gynna bandet att tillverka fler skivsläpp i framtiden. Du får valuta för pengarna plus att vi behöver fler band som törs stå upp för detta avlånga land utan att skämmas. Stå på er Jimmie, Peter, Jesper och Marcus.

Jag och många med mig väntar dock på en skiva med egenskrivna låtar framöver. Vet att ni kan…

Som avslutning så vill jag ge 9 av 10 Torshammare som betyg.

*
Se mer: Beställ via Asp och Lycke musik.