Under torsdagseftermiddagen inträffade ny terrorattack med fordon mot fotgängare på gågata, denna gång i Barcelona. Lokala myndigheter uppger att 13 dödats och över 100 skadats. Enligt källor ska fordon hyrts av namngiven marockan, rapporterar Daily Mail.

Döda och skadade låg i eftermiddag utmed den kända café- och affärsstråket Las Ramblas i centrala Barcelona. The Sun publicerar bilder som visar många människor liggande livlösa på gatan.

Det fordonet som användes i attacken ska ha hyrts av en man född i Morocco 1989 enligt poliskällor till lokal spansk tidning, rapporterar Daily Mail. Det är oklart om den namngivne mannen också är gärningsman. Föraren av bilen är fortfarande på fri fot. Två personer som misstänks för inblandning har gripits.

En andra attack har genomförts söder om Barcelona, rapporterar BBC. Spansk polis säger att de dödat fem misstänkta terrorister i staden Cambrils för att stoppa en ny fordonsattack. Terroristerna bar bombbälten och har band till attacken i Barcelona, säger polisen. En kvinna dödades och sex personer skadades innan polisen sköt gärningsmännen.

Spanske premiärministern Mariano Rajoy kallar den dödliga attacken för ”jihadistisk terrorism” i ett TV-framträdande, rapporterar IBT.