Nu ska historiens skivas om. Statyer ska rivs. Agerandet är totalitärt, antiintellektuellt och i strid med vad den västerländska civilisationen står för. Det liknar mer talibanvälde.

Buddhastatyerna i provinsen Bamiyan var 35-50 meter höga och 1500 år gamla när Talibanerna sprängde dem år 2001. I Syrien har Islamiska staten förstört stora delar av landets kulturarv, bland annat den berömda staden Palmyra. I Timbuktu har islamister hackas sönder antika gravarna och minnesmärken.

Nu har förstörelsen kommit till väst. I USA rivs statyer av krigshjältar från inbördeskriget av uppretad pöbel, påhejad av massmedia. Och den politiska vänstern i kongressen. Och de som utmålas som onda extremister är istället de som vill behålla kulturarvet.

George Orwell sa att ”det mest effektiva sättet att förgöra ett folk är att förneka och utplåna deras egen förståelse av sin historia”. Han beskrev hur viktigt det är för totalitära krafter att utplåna historien för att kunna ta makten över nutiden.

“Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”

Det är nu denna väg som vänstermedier och vänsterliberaler nu beträder för att försöka rädda sin kosmopolitiska utopism med öppna gränser.

Den prisbelönte amerikanske satirtecknaren Chip Bok tar i denna anda upp något som sker för att kunna verkställa projekt historieförfalskning. Det handlar om hur medierna fullständigt blundar för vänsterns våld och angrepp på yttrandefriheten, som man istället applåderar som de “goda” krafternas svar mot de “onda”. Inget kan vara mer fel.

I Charlotteville och Boston har högerextrema (Alt-right), vad man än tycker om dem och deras budskap, fått laglig demonstrationstillstånd, medan vänsterextremistiska motdemonstranter (AntiFa) attackerade demonstrationerna och med våld avsåg att hindra yttrandefriheten. Våldet trappades upp av högerextrema, vilket naturligtvis också är fullständigt oacceptabelt. Men sett till fakta, är vänsterextremister minst lika skyldiga till våldsamheterna. Men i medierna beskrivs istället vänsterns våldsverkare som oskyldiga. Det är groteskt!

Vi har en liknande situation på Medborgarplatsen i Sverige, där kravet för sittdemonstrationen är amnesti för främst afghanska unga män som fått avslag på asylansökan i domstol. De som samlades till motdemonstration med svenska flaggor häromdagen beskrivs som extremister och nazister. Men det är ju sittdemonstrationen som försvarar brott mot svensk lag. Har man fått avslag ska man lämna landet.

Men polisen utför inte det som regeringen sagt ska prioriteras, dvs inre gränskontroll för att samla upp dem som fått avslag så att de kan avvisas. Polisen kontrollerar inte de som sittdemonstrerar, och olagligen befinner sig i landet. Skälet är att politikerna stöder lagbrottet.

Och i medierna hyllas det olagliga beteendet, medan man fördömer dem som vill att svensk lag ska verkställas. Det är groteskt!

Om denna attityd får fortsatta att spridas kommer Stefan Löfvens regering att bli den som avskaffade lag och ordning i Sverige och lät anarki få fäste.

Nu tror ju inte jag att vänsterkrafterna som vill öppna gränserna och förinta historien kommer att lyckas. På samma sätt som olika kommunistregimer (som ofta hyllats av svensk vänster) har mött historiens hårda dom, kommer nutida vänsterliberaler att möta sin.

Frågan är hur mycket av våra samhällen som kommer att förstöras innan sunt förnuft åter kan styra i västländerna.