ÖREBRO. En nioårig flicka utsattes för ett misstänkt våldtäktsförsök tidigt på onsdagsmorgonen. Hon räddades av att en läkare på väg till jobbet hörde hennes skrik. En rektor på flickans skola varnar nu för att låta barn gå ensamma till skolan.

En minderårig flicka misstänks ha utsatts för ett våldtäktsförsök vid Oskarstorget i Örebro kl 06.30 på morgonen. Fem polisbilar och en polisbuss fanns under morgonen på platsen, enligt NA. Man har gjort en stor avspärrning vid grönområdet vid torget. Polisen söker vittnen, men går inte ut med något signalement.

Det var Örebroläkaren Anette Idestål som upptäckte det pågående övergreppet. Hon var på väg till jobbet när hon hörde flickan skrika.

– Jag gick mot bilen då jag hörde ett skrik. Sen blev det tyst. Efter en liten stund kom skriken tillbaka.

Örebroläkaren gick då i in parken mot området där hon hört skriken. Där såg hon en man trycka ned en person mot marken. Hon såg inte om det var ett barn eller en vuxen.

– Jag fick ögonkontakt med mannen.

Gärningsmannen avbröt då överfallet och lämnade platsen. Läkaren gick fram till flickan, tog hand om henne och larmade SOS.

– Hon var skärrad, skakad och ledsen, säger Anette Ideståhl.

Polis och ambulans kom till platsen och kunde ta hand om flickan. Flickan fördes till sjukhus för att få eventuella skador undersökta och för att polisen ska kunna dokumentera eventuella spår.

Anders Sjöberg, kommunikatör på Örebropolisen, säger att de har pratat med ett antal vittnen.

– Flickan befinner sig på USÖ just nu där hon tas om hand av sjukvårdspersonal. Vi kommer att prata med henne för att få fram mer information.

Rektor på flickans skola uppmanar nu föräldrar att inte låta sina barn gå ensamma till och från skolan.