Samtidigt som de 20 största ekonomiernas företrädare ska diskutera terrorism och klimat i Hamburg, vandaliserar vänsterextremister staden.

För andra dagen i rad sätter extremister eld på bilar, plundrar butiker och startar bränder i centrala Hamburg. Skälet är att toppmöte med G20 hålls i staden. Extremisterna säger sig protestera.

The Guardien rapporterar att Tysklands näst största stad velat visa upp den nyligen öppnade konserthallen Elbphilharmonie för resten av världen, men det kan bli så att dess vita torn kommer att symbolisera något annat efter en vecka av kaos på gatorna utanför.

På samma sätt som på Avenyn i Göteborg 2001 är det maskerade extremister i svarta kläder som krossar skyltfönster och sätter eld på bilar och utomhusmöbler. IKEA ska ha täckt sina fönster med masonit utifall att upploppen sprider sig.

”De internationella gästerna tillåts inte lämna byggnaderna”, säger en talesperson till tyska nyhetsbyrån DPA.

Ett planerat besök av världsledarna hos ett klimatforskningscenter har ställts in och forskare har istället smugits in i byggnaderna där världsledarna hålls inspärrade, för att kunna hålla föreläsning där.

”Jag tänker på dem som skadas i protesterna i Hamburg. Hoppas alla är säkra”, twittrar presidentfrun Melania Trump.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som är värd för G20-mötet, fördömer våldet. ”Jag har all förståelse för fridfulla demonstrationer, men våldsamma demonstranter sätter människors liv i fara”, säger hon.