ALMEDALEN. EU-parlamentariker Peter Lundgren är lastbilschaufför med decenniers erfarenhet, som transporterat “allt från småkartonger till ånglok”. Chefredaktör Dick Erixon tog pulsen på vad som händer inom EU just nu.

Tillsammans med Kristina Winberg är Peter Lundgren EU-parlamentariker för Sverigedemokraterna. Han nominerades till Europas bästa EU-parlamentariker 2015, sitter i transportutskottet där han är den enda som jobbat i branschen. De andra ledamöterna förlitar sig på tjänstemäns rapporter.

– Många ser mig som en frisk fläkt i utskottet, och kommer ofta till mig och frågar om hur förslag skulle fungera i verkligheten.

Samtiden har flera gånger skrivit om krisen på vägarna, med cabotageregler som gör att olagliga transporter går under radarn. Peter Lundgren ser att krisen inom transportnäringen inte bara kommer att fortsätta, utan bli ännu värre. Luckor i lagstiftningen gör att man kan utnyttja det.

– Det finns 4000 bilar som aldrig lämnar landet. De kör för mindre än hälften av svenska chaufförer har, 250 euro i månaden. De kan inte ens gå in och äta en middag, utan kokar rovor över gasol vid vägkanten.

Omförhandla
EU ska dock omförhandla och få in ett socialt protokoll.

– En del naiva tror att slutprodukten blir den svenska modellen. Men öststaterna kommer aldrig gå med på att införa det. När man kompromissat färdigt med 27 medlemsländer kommer slutprodukten bli långt värre än vi ser idag, säger han.

Macron
Lastbilschaufförer i Frankrike är kända för att reagera starkt.

– När Macron fullt ut det inför nya cabotagesystemet, kommer de att se brinnande bildäck vid gränsen.

Lundgren ser president Macron som ”bara en vision”.

– Som råttfångaren från Hameln, ”följ mig allt kommer bli underbart”. Och först förklarade han sin lydnad till Merkel.

Odemokratiskt
Peter Lundgren ser EU som dysfunktionellt på flera sätt. Dålig inblick i medlemsstaternas villkor och dålig kontakt med verkligheten.

– Det finns ett elitistiskt tänkande, ett helikopterperspektiv, där man tittar ner på folket istället för att lyssna.

Journalister som borde bevaka makten är istället lierad med den.

– Jag vet inte hur många gånger vi talat med journalister om missförhållanden, men det skrivs inte en rad.

Alkoholist
– Man har ledare som beter sig så det inte är sant. De håller varann om ryggen.

Alla vet att ordföranden Jean-Claude Juncker, är gravt alkoholiserad. Men ingen ser till att han får hjälp eller avskedas, trots att han inte kan utföra sitt jobb.

– Redan klockan nio kan han ragla in i kammaren, enligt Lundgren, som även berättar om när Juncker var så full att han inte ens kunde tolkas.

Migration
Migrationsfrågorna är ännu ett dysfunktionellt område.

– Man lappar och lagar. Det enda land som löst migrationsproblemet är Australien, genom att vara tydliga med att de som kommer med båtar ovillkorligt skickas tillbaka.

Det pågående systemet med människosmugglingen över Medelhavet är något som EU indirekt godkänner och därigenom underblåser.

– De som stiger iland är unga män som tar selfies med iphonen. Men det börjar gå upp för EU att det är ekonomiska migranter.

Turkiet
SD har hela tiden sagt nej till Turkiets medlemsskap, då de inte lever upp till grundläggande mänskliga rättigheter.

– EU har länge fått dansa efter Erdogans pipa, men nu börjar man vakna, till och med de mest positiva drar öronen åt sig, enligt Peter Lundgren.

Ryssland
Moderater och andra jobbar hårt för att få det att se ut som om SD är Rysslandvänliga. Omröstningen om Ukraina menar de är ett bevis.

– Att vi sa nej till Ukraina som medlem har inte med Ryssland att göra utan beror på att vi inte vill utvidga en region som inte fungerar.

Brexit
När ingen trodde att brexit skulle bli verklighet, turnerade han med ledaren Nigel Farage. Chocken och reaktionen när brexitsidan vann, hade han aldrig förväntat sig.

– Det var hat i parlamentet. När Nigel Farage sa att folket har fått tala, så skrek man, buade och bankade i väggarna. Det var riktigt hemskt.

Acceptans
Sen svängde det lite och blev en acceptans.

– Nu säger de att man inte kan straffa Storbritannien, men kan inte heller ge alldeles för bra deal.

Peter Lundgren tror att brexitavtalet blir färdigt lagom efter nästa Europaval, i oktober – november 2019.

– Då har man fem år på sig att övertyga resten att stanna kvar.

    Inga lösningar
Han ser inte att EU har några lösningar på problem.

– Man tillsätter en ny utredningsgrupp, trycker ut tio ton papper, skriver en åsiktsresolution och kastar ut fruktansvärt mycket pengar istället för att lösa problemen på riktigt. Sådana organisationer överlever inte.

Peter Lundgren spår att EU kommer att ta död på sig själv, genom sin dysfunktionalitet.

– Det kommer tidigare än en omröstning i Sverige.