Svenska medier mörkar att gärningsmannen som igår sköt flera kongressledamöter och deras medarbetare under en baseballträning är vänsteraktivist och stark supporter av senatorn Bernie Sanders.

Kongressmannen Steve Scalise svävar mellan liv och död sedan han sköts av James Hodgkinson igår. Fyra andra blev också skadade innan polis sköt ihjäl gärningsmannen. Hudgkinson var valarbetare för demokraterna och riktade hat mot president Trump i sociala medier, rapporterar Daily Mail.

Gärningsmannen har skrivit i Facebook, ”It’s Time to Destroy Trump & Co” och har varit aktiv i Bernie Sanders kampanj, rapporterar CNN. Bernie Sanders fördömde våldet när det blev känt att gärningsmannen varit engagerad i hans kampanj.

Detta hatfyllda agerande mot republikanerna har inte rapporterats i svenska medier. När det är vänsteraktivister som hatar och står för våldsbejakande extremism till den grad att man skjuter folkvalda politiker, då avstår medierna från att rapportera.

Om någon med koppling till republikanerna hade angripit vänstern, hade medierna då också låtit bli att rapportera om det politiskt motiverade våldet, är en fråga som kan ställas.