VÅLDTÄKTER. En ny överfallsvåldtäkt i Umeå anmäldes till polisen på morgonen. Flickan var minderårig, enligt polisen. Det blir den fjärde anmälda våldtäkten på mindre än en vecka i Umeå och den andra som varit överfall utomhus.

Den nya överfallsvåldtäkten ska ha skett i en gångtunnel och polisanmäldes på fredagsmorgonen. Gångtunneln som ligger mellan Ålidhems hälsocentral och Ålidhems centrum har spärrats av och ett flertal poliser och en hundpatrull har befunnit sig på platsen. Det pågår initiala utredningsåtgärder för att kunna säkra spår och hålla förhör.

Det finns ännu ingen gripen och polisen vill komma i kontakt med personer som har rört sig i området under natten. Polisen vill inte redogöra för fler detaljer om händelsen, med hänsyn till att utredningen nyss påbörjats.

På förmiddagen sa polisen att man tänkte gå ut med signalement.

– Vi har fortfarande förhoppningen att vi kan gå ut med signalement men det är inget jag kan lova, säger Markus Isacson, presstalesperson på polisen senare till Aftonbladet.

I förebyggande syfte kommer polisen att öka närvaron i området Ålidhem under helgen.

Andra överfallsvåldtäkten
Det är den andra misstänka överfallsvåldtäkten i Umeå på kort tid. I helgen anmälde en 18-årig kvinna att hon blivit överfallen och våldtagen vid Skogis kårhus i närheten av universitetsområdet. Gärningsmannen ska enligt uppgift vara i 20-årsåldern och ha lämnat platsen till fots.

Festivalvåldtäkter
Totalt anmäldes tre våldtäkter under helgen, i anslutning till Brännbollsyran i Umeå som är en av Sveriges största festivaler. Utöver överfallsvåldtäkten i skogsområdet ska ytterligare en våldtäkt ha skett i publikhavet.

– Där är det en tjej som har utsatts för en sexuell handling som i nuläget rubriceras som våldtäkt, säger Malin Axroth vid Västerbottenpolisen till Expressen.

En tredje våldtäkt ska ha skett på ett hotellrum.

Det finns ingen frihetsberövad i nuläget. För våldtäkten på hotellrummet har en man varit frihetsberövad men släppts. Han är fortfarande misstänkt i fallet.