Nu på morgonen var jag med och klädde Midsommarstången som sedan restes. Det traditionella firandet kan snart börja. Och vad firar vi? Detta år firar vi att fler inser det sjuka i att förneka svenska seder och kultur.

Även Dagens Nyheter medger i dagens ledare: ”Visst finns det svenska normer och värderingar, det är de som tagit den stolta familjen Svensk hit där vi är i dag.”

Tills för bara något år sedan förnekade Stockholmsetablissemangen att det fanns svenska värderingar. Allt var importerat. Bara barbariet var svenskt, för att citera förre statsministern Fredrik Reinfeldt.

Detta förakt börjar släppa. Etablissemangen börjar förstå hur omöjliga de gör sig i sitt kosmopolitiska koketterande.

Men man är fortfarande ytterst obekväm i att erkänna sin svenskhet. DN lägger exempelvis till att de tycker det är konstigt att: ”de som säger sig älska det här landet i själva verket hatar det”. Varför? Jo, ”Sverigevännerna skämmer ut oss alla genom att blåljuga om hur dåligt allting är här. För det är det inte.”

DN har inte kommit över att Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson skrev en artikel i Wall Street Journal om de växande problem Sverige har med den omfattande tillströmningen av nykomlingar. Så får man inte göra!

Men det är ju inte Sverige som DN vill skydda, utan den utopiska politik som makthavarna har genomfört och som i grunden hotar den svenska sammanhållningen och gemenskapen.

DN skriver att Sverige är ett av de bästa länderna i världen. Vi har stabil demokrati med hundratals år av fred och frihet.

Och om just detta står den politiska kampen: ska vi värna denna historia, eller slumpa bort den och låta Sverige bli som Mellanöstern, fyllt av motsättningar, klanstyre och därmed raserande av allt det som varit svenskt.

Invandringen har (som så ofta påpekas) alltid förekommit, men den har varit mycket liten och därmed har nykomlingarna enkelt kunnat smälta in i det svenska. När nyanlända räknas i miljoner och dessutom i flertal kommer från en väsensskild muslimsk kultur, uppstår en situation som aldrig tidigare förekommit.

Det är därför det blir extra viktigt att befästa, bevara och slå vakt om svenska värderingar.

Nåja, om DN & Co gått från att förneka det svenska till att bejaka det, kan säkert också insikten om invandring så småningom klarna.

Nu lägger vi politiskt groll åt sidan för en helg så att vi kan fira den svenska sommaren, grönskan, den friska luften och ljuset. I bästa fall också vädret.