ENSAMKOMMANDE. “Nu funkar inte soffan längre, han får följa med till min säng. Jag textar en vän, hjälp – jag måste ta honom i min säng! Får svar: Det gör vi allihopa, ta det lugnt. Det är så, ge honom närhet, det är det du kan göra”. 

Vad händer egentligen med medelålders kvinnor och de ensamkommande “barnen”?

Hela veckan har dominerats av avslöjanden om hur kvinnor hanterar ensamkommande. Aktivisterna gråter i tv och gör hysteriska kampanjer. Samtidigt framkommer alltmer gränslöshet i dessa kvinnors kontakt med ensamkommande. Ett filmklipp på en lapdance publiceras i SVT på måndagen som visar en urspårad spritfest på ett hvb-hem i Åmål. En kvinnlig anställd dansar sexigt och lägger sig över en ensamkommande som sitter i en fåtölj.

De är barn
I början av veckan konstateras det som länge varit en offentlig lögn, att 76 procent av de ensamkommande är 18 år eller mer, genom Rättsmedicinalverkets första siffror. Detta påverkar inte känslostormarna. Nätverket på cirka 10 000 yrkesprofessionella i #vistårinte kräver amnesti för ”våra pojkar”. Vad som kallades ”massutvisning” i media när 20 afghaner utan asylskäl utvisades gav upphov till kampanjen #skickamigistället, gråtande i tv och allmänt upplösningstillstånd. Redan för några år sedan cirkulerade ett klipp med en kvinna som utom sig ropar: ”Det här handlar om barn”, när argumenten tryter i ett eftersnack till debatt i SVT.

Trånande blickar och kramar
Media har i åratal skrivit reportage om de trånande medelålders kvinnorna och deras ”pojkar”. En film från Videomannen visar talande exempel på kvinnors glittrande ögon, trånande blickar och deras chattmeddelanden till varandra. De kan varken äta eller sova så uppfyllda är de av sina ”söner”, ”min afghanpojke” och ”han kallar mig mamma”. Bilderna visar en kroppskontakt som dessa män och ungdomar aldrig varit i närheten av med en främmande kvinna – en total kulturkrock.

Sexbrott mot flickor
Dessa gråterskor bryr sig inte konsekvenserna för det svenska samhället och de svenska ungdomarna. Det är fastslaget att ensamkommande är överrepresenterade i sexbrott mot unga flickor på festivaler och övergrepp på badhus.

De bryr sig heller inte om att åldersförfalskningen tar resurser från andra barn, eller att de vuxna männen placeras ihop med ”riktiga” barn som utsätts för sexövergrepp och att hela bedrägeriet har kostat svenska skattebetalarna uppskattningsvis 26 miljarder kronor bara förra året.

Närhetsbehandling
Men det stannar inte vid kramar. På journalisten Martin Schibbyes sajt Blankspot finns en skildring där ensamkommande ”närhetsbehandlas” i sänghalmen och av döma av texten är det inte engångsföreteelser.

“Nu funkar inte soffan längre, han får följa med till min säng. Jag textar en vän, hjälp – jag måste ta honom i min säng! Får svar: Det gör vi allihopa, ta det lugnt. Det är så, ge honom närhet, det är det du kan göra”, skriver en kvinna,

och  ”Jag ger honom närhet, det vill säga han håller mig i ett skruvstäd, så hårt att det gör ont. Hans ångest går över i varenda muskel och nerv i min kropp. Jag får sensorisk information som gör att mitt system kollapsar, jag får ljud och ord, och brist av ord, som gör att mitt psyke blir totalt överlastat. Jag får panik, hur ska jag som inte har några kunskaper om trauma och psykvård kunna ansvara för att han överlever denna natt?”

Pedofili
Flera menar nu att kvinnorna är sexuella predatorer, att det är pedofili, samt det olämpliga i beteendet i rollen som omvårdande personal. Bland andra skriver Ann Heberlein på Ledarsidorna: ”Det är inget annat än en beskrivning av hur en vuxen person – sannolikt en kvinna – tar en sårbar, traumatiserad pojke alternativt ung man till sin säng för att ‘ge honom närhet’. Det är en isande beskrivning av hur en vuxen kvinna utnyttjar en ung man, en pojke, som befinner sig i stark beroendeställning till henne.”

Arbogakvinnan
Hur många liknande fall finns det? Många av hvb-hemmen fick startas i en hast och det fanns varken tid att granska dem eller familjehemmen under asylkaoset som kulminerade hösten 2015.

Den så kallade Arbogakvinnan Johanna Möller hade sex med flera ensamkommande på hvb-hemmet hon drev. Hon hade ett förhållande med en av dem, han som nu står åtalad för att på hennes uppmaning ha utfört mord och mordförsök på hennes föräldrar.

Godhetsideologin
Något är extremt osunt i det här, pedofili eller inte. Är det så att dessa medelålders kvinnor har tappat fotfästet på grund av identitetspolitiken och statsindividualismen? Kvinnor som är ensamma och som inte känner sig tillräckligt behövda eller uppskattade i det samhälle som har skapats, där staten tar hand om allt från vaggan till graven, våra barn, våra gamla föräldrar. Där familjer ofta består av mina barn, dina barn, våra barn, skilsmässor och ensamhushåll? Lägg därtill en sekularisering där invandringen och tillhörande godhetsknarkande har blivit som en religion, vilket flera debattörer pekat på.

Osmaklig härva
Ensamkommandebluffen och hur allt det här kunde ske är en skandal. Det bisarra i att låtsas att det är barn och att bygga upp en hel asylindustri, där vem som helst har kunnat tjäna miljontals kronor utan insyn. Det är en osmaklig härva där myndigheter, journalister och politiker är medskyldiga till att locka hit tiotusentals män från Afghanistan med löften om ett liv i lyx, män som dessutom aldrig ens varit i Afghanistan utan till största delen är hazarer bosatta i Iran.