Anställd på TV4 uppmanar till politiskt våld mot Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater. Andra medier bagatelliserar hoten och riktar kritik mot att Sverigedemokraterna reagerar på näthatet.

Förakt mot demokrati och fri åsiktsbildning tycks sprida sig till TV4-medarbetare. Den som har ”fel” åsikter kan man lika gärna skjuta.

Det är också anmärkningsvärt att dödshoten inte tycks uppröra andra redaktioner. Expressen nämner inte att TV4-folk vill skjuta Åkesson och andra sverigedemokrater i sin Tweet, utan vänder på händelsen och gör tv-kanalen till den som blivit drabbad: ”TV4-medarbetare kallade Jimmie Åkesson ’nazist’ – nu att SD portas kanalen från att ställa frågor till SD-ledaren”.

Sveriges Radio nämner inte alls i Tweet vad TV4 gjort, utan enbart reaktionen: ”Sverigedemokraterna portar TV4 från att ställa frågor till Jimmie Åkesson tillsvidare.”

DN-redaktör Peter Wolodarski kommenterar inte dödshoten utan riktar istället sitt moraliska fördömande mot att SD portar TV4: ”Oacceptabelt av ett riksdagsparti.” Uppmaning att skjuta politiska motståndare är tydligen inte lika oacceptabelt enligt Dagens Nyheter.

De som vill ursäkta det intellektuella sammanbrottet med att Twitter är ett begränsat medium, har inget att komma med. SVT är kortast men ger korrekt info: ”SD bojkottar TV4 efter tweets som uppmanar till våld mot Åkesson”.

Andra, icke-journalister, ger också uttryck för det man borde kunna vänta sig som reaktion mot uppvigling till politiskt våld och skottlossning.

* Hör att en journalist tv4 hyllat våldsverkare mot Åkesson. otroligt vad journalister kommer undan med. Är journalister ett modernt frälse?

* Säg att TV4-journalisten som uppviglade till mord på Jimmie Åkesson inte har ett jobb att gå till idag? Har han?

* Ja det var ju ett krafttag det [från TV4]. Ursäkt slätar över uppmaning till våld mot Åkesson. Herregud. Sparka våldsaktivisten.

* Vi vet ju alla vad som hänt om random SD-person twittrat ”talk shit, get shot”. Dessa skeva måttstockar…

* Nu är det ju lite skillnad på att vilja skjuta en politiker och att säga att något är fel i Sverige