Väst blir mer likt islamvärlden. Med nuvarande volymer fungerar ingen integration i världen. De blodiga jihadattackerna är en del av ett utbrett hat mot den västerländska kulturen som tar sig uttryck på mindre spektakulära sätt i vardagen.

En ny jihadattack har drabbat Storbritannien. En självmordsbombare attackerade en konsert i Manchester. Barn och ungdomar, mest tjejer, hade samlats för att lyssna på musik och ha kul. Så som vi gör i västvärlden. Men så gör man inte i strikta islamiska länder. Där kan inte unga tjejer gå ut hur som helst.

Det riskerar att bli likadant även här. Tjejer som inte vågar röra sig fritt ute. För jihadattackerna är bara det mest extrema uttrycket för en mycket större konflikt mellan väst och islamisk fundamentalism. Det är en konflikt som märks i vår vardag, på skolan, på jobbet och på stan.

Jihadisterna är mycket stränga muslimer. De vill leva enligt Koranen och profeten Muhammeds undervisning. Muhammed krävde att kvinnor skulle hållas dolda, inte höja rösten och inte skratta. Han förbjöd musik. En konsert där unga flickor samlas – fria, glada, skrattande, sjungande – är alltså en symbol för allt jihadisterna hatar med västerländsk kultur.

Manchester-attacken är bara den senaste i en serie jihadattacker mot nöjeslokaler. Jag kommer spontant att tänka på attacken mot nattklubbar i Bali år 2002 då 202 människor dödades, varav sex var svenskar. På Bataclan i Paris den 13 november 2015. Och på nattklubben Risne i Istanbul nyårsafton 2017.

Massinvandringen till väst från islamiska länder har förändrat vårt sätt att leva. Vissa saker har det blivit farligt att prata om. Vissa saker har det blivit farligt att teckna. Flickor undviker vissa badhus. Flickor blir kallade horor om de klär sig på ett visst sätt. Och ja, inte minst jihadattackerna som man numera knappt kan hålla räkningen på.

Och förändringen fortsätter. Väst blir mer likt islamvärlden. Det beror på att inga integrationssträvanden i världen kan fungera med sådana här volymer.

Det finns en koppling mellan de spektakulära jihadattackerna och hatet mot den västerländska kulturen som tar sig uttryck på mindre spektakulära sätt i vardagen.

För 17 år sedan delade fyra Rinkebykillar med sig av sin syn på svenska tjejer. Reportaget, ”Det kan hända den snällaste kille”, publicerades i Dagens Nyheter den 11 februari 2000.

”Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid. ”Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

”En tjej som går ut på kvällen utan någon kille som kan skydda henne får skylla sig själv”, fortsätter Hamid, ”särskilt om hon är full.”

Hur har det gått för Rinkeby sedan dess? Det har bara blivit sämre. Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”

Det här är inte Sverige, sa de. De har rätt. För i Sverige får man lämna islam. I Sverige behöver inte en kvinna inte gå i heltäckande kläder.

Anständiga kvinnor ska beslöja sig. Detta synsätt riskerar att glida över i en syn på obeslöjade kvinnor som oanständiga eller till och med ”horor”. Det innebär ett förakt för icke-muslimska kvinnor och för muslimska kvinnor som inte följer islamiska ideal eller, som Mona Walter, lämnar islam.

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan vad Rinkebykillarna säger till Dagens Nyheter och vad som sägs av vissa imamer i Sverige. I en föreläsning med rubriken ”Kvinnan i islam” säger imamen Muadh Zamzam att flickor måste täcka sig för att inte väcka männens lust. Och männen måste vakta på sina kvinnor.

“Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara.”

Så jämför imamen kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna.

Dessa imamer, även om de inte uppmanar till sextrakasserier och våldtäkter, underblåser föraktet för västerländska kvinnor och muslimska kvinnor som valt en västerländsk livsstil.

En händelse: i augusti 2015 utsattes en svensk kvinna i Strängnäs för två överfallsvåldtäkter samma natt. Våldtäktsmännen var två asylsökande män från Syrien och Algeriet. En av dem spottade kvinnan i ansiktet och sa: ”I’m gonna fuck you, little Swedish girl”.

Flickorna på konserten i Manchester var inte så mycket värda enligt detta synsätt. De saknade ”förpackning”. De var flugmat.

Den 27 maj inleds fastemånaden ramadan. Då ska man anstränga sig extra mycket att göra goda gärningar. Jihadisterna ser jihad som en god gärning. Jag är orolig.