Manchester Arena är en av Europas största inomhusarenor. När de över 21.000 personerna i publiken, till stor del barn och ungdomar, skulle lämna arenan efter konserten igår kväll detonerade en självmordsbombare sin sprängladdning. Hittills är 22 döda.

Det var när ungdomsidolen Ariana Grande avslutat sin konsert igår kväll vid kl 23.30 svensk tid som en självmordsbombare detonerade sin sprängladdning på området mellan arenan och pendeltågstationen Victoria.

Polisen rapporterar att 22 personer, däribland barn, har dödats. Nära 60 personer är skadade.

Säkerheten var stor vid ingången till arenan. Väskor fick inte tas med. Men när publiken efter konsertens slut lämnade arenan för att ta kollektivtrafiken hem, saknades samma säkerhetsnivå. Där kunde en terrorist slå till mot de oskyddade barnen och familjerna.

Ingen har ännu tagit på sig sprängdådet, men Islamiska statens supportrar firade attacken på sociala medier i natt rapporterar Daily Telegraph.