Kan det vara så att hyckleriet om att söka stöd av Sverigedemokraterna i beslutande församlingar äntligen är över? Ett tecken på det är att till och med Dagens Nyheter slutat hemfalla åt tarvligheten.

Det har nu i sju år pågått en hjärndöd konflikt om huruvida de borgerliga eller socialdemokrater ”får” driva igenom ett beslut i kommunfullmäktige eller riksdag med stöd av sverigedemokratiska röster. I grunden har det handlat om att de gamla partierna är oförmögna att ta ställning till de problem som Sverigedemokraterna lyfter och som erhåller allt starkare stöd hos folket.

Istället för att diskutera sakfrågor har man försökt göra SD till en sorts Svarte-Petter som man sedan påstår att motståndarna sitter med. Det var, talande nog, Mona Sahlin som började med detta pinsamma och antiintellektuella spel som dessutom bryter mot demokratiska värderingar.

Väljarna har aldrig gått på det, vilket både valresultat och opinionsmätningar för Sverigedemokraterna visar. Men massmedierna har svalt idiotin med hull och hår och därför har denna för svensk demokrati nedbrytande dårskap fortsatt, år efter år. Inte undra på att allt fler väljare tappar förtroende för medier och för de gamla partierna. De utgår från att folk är dumma i huvudet.

Men nu har till och med Dagens Nyheters ledarsida förstått att det är ett apspel, ovärdigt svensk politik: Socialdemokratisk dubbelmoral i ett nötskal.

När civilminister Ardalan Shekarabi återigen försöker spela Svarte-Petter och genera de borgerliga därför att SD och de borgerliga gemensamt stoppar de kommunistiska försöken att förbjuda vinster, påpekar DN om att Socialdemokratin för bara två veckor sedan inte hade något emot att samarbeta med SD om riva upp lex Laval.

”Det är så riksdagen fungerar: alla partier röstar – även SD. Det genanta för Shekarabi är inte att han har fört fram politiska förslag som han tror på och som andra riksdagspartier sedan röstar på. Det är att han spelar bestört när andra gör detsamma.”

Tänk att det ska ha behövts nästan tio år för Dagens Nyheter att genomskåda Mona Sahlin och det politiska etablissemangets dåraktiga spel med Svarte-Petter.

Intressant att följa nu, är om övriga medier också slutar spela idioter för att istället utgå från verklighetens realiteter – att alla röster räknas i en demokrati.

Tänk vad mycket högre kvalitet vi skulle få i samhällsdebatten om den fick handla om sakfrågor, om verkligheten, istället för att fastna i ett löjligt, taktiserande apspel om vem som röstar med vem.