TERROR I STOCKHOLM. Sif Sigurdardottir anlände till centrala Stockholm i en taxi, kort efter terrordådet. – Här är ett fruktansvärt kaos och vi får inte röra oss. Människor är rädda, säger Sif som har rest till Stockholm från Malmö på en nöjesresa.

Samtiden når Sif Sigurdardottir på telefon, bara timmar efter dådet. Hon berättar om overkliga scener.

– Man kan inte fatta det. Vi var här 20 minuter efter att det hänt. Det kom väldigt många poliser, väldigt många bilar på väldigt kort tid.

Hon och hennes sällskap hade varit på Vasamuseet och tagit en taxi till hotellet vid Centralen.

– När vi börjar närma oss ser vi många poliser och vi får inte gå närmare. Det är bara kaos, flera tusen människor som springer.

Det var poliser överallt, berättar hon. Många människor sprang utan att veta vart.

– Många irrade runt på torget. Det var många turister som inte visste var de ska ta vägen. Man kommer ingenstans, det är avspärrningar överallt, berättar hon.

Sif Sigurdardottir står vid Gustav Adolfs torg och hela stan är avspärrad. De har varit inne på en bar, men den pratar om att stänga.

– Vi kommer inte till hotellet. Nu bara vi väntar här och ser allt. Allt håller på att stänga i stan. Vi vet inte riktigt vad som händer.

Det har lugnat sig, men människor som rör sig går  fort.

– Det känns väldigt konstigt, vi skulle bara göra en trevlig resa. Man hade inte trott att man skulle uppleva nånting sånt här. Det känns väldigt overkligt, säger hon.

Det finns avspärrningar vid alla gatukorsningar.

– Vi skulle gå på Danny Saucedo show ikväll men allt är inställt. Allt är nedstängt i staden. Inga bussar, inga tåg går. Nu ska vi försöka reda ut det här och vad vi ska göra.