Det är andra gången en ”flykting” som fått avslag på uppehållstillstånd mördar svenskar som hämnd. På IKEA i Västerås blev en mamma och hennes vuxne son brutalt mördade med kniv av migrant med utvisningsbeslut, därför att de ”såg mest svenska ut”. I fredags körde annan migrant som smitit från utvisning ihjäl folk på Drottninggatan.

Regeringen och myndigheterna är medskyldiga till dessa mord. Man har struntat i att upprätthålla svenska lag och låtit personer med utvisningsbeslut smita undan.

De ansvariga borde ställas inför rätta. Att släppa ut dem som fått negativt besked så att de kan hämnas på befolkningen tyder inte bara på kriminell nonchalans för människors liv, det avslöjar en grotesk inkompetens.

Svenska myndigheter uppvisar en total likgiltighet för svenska medborgares liv.

Snacket om att vi nu ska hålla ihop och gå vidare som om inget hänt är inget annat än en vilja att låta de ansvariga för mördandet komma undan – och låta flera ”flyktingar” mörda och lemlästa män, kvinnor och barn mitt i vår vardag.

Nu krävs räfs och rättarting. Varför var dessa mördare på fri fot, trots utvisningsbeslut? Varför nonchaleras svenska folkets säkerhet? Varför bryr sig regeringen och riksdagsmajoriteten inte om de allvarliga hot som islamiska extremister utgör? Varför tillåts extremisterna bli så många i landet att polis och säkerhetstjänst inte kan hålla koll på dem?

Polischefen för Storgöteborg Erik Nord säger till G-P att möjligheterna att utvisa personer är begränsad till dem som är dömda för exempelvis terroristbrott och terrorfinansieringen. Han menar att det borde räcka med att utländska medborgare uttrycker sympatier för icke-demokratiska samhällssystem för att kunna utvisa dem.

Redan tidningens rubriksättning visar att Nord kommer, likt Peter Springare, att ansättas och förnedras i medier och av politiker för sin ståndpunkt, Polischefens utspel: utvisa dem. Men nu är det dags för svenska folket att visa att man inte längre tyst tolererar massmediernas och övriga etablissemangs förakt för svenska folket liv och livsstil.

Uzbeken som utförde fredagens terrorattack på Drottninggatan hade i sociala medier jublat över Bostonbombarna och tydligt visat sina sympatier för terror och islamistiskt våld. Det borde räcka för att omedelbart bli gripen och utförd ur landet. Omgående. Utan dröjsmål och utan ursäkter. Det finns inte någon rättighet som säger att man kan komma till Sverige och hata. Utländska medborgare har ingen rätt att bete sig som svin här. De ska ut.

Regeringen är handlingsförlamad och låter kriminella och terrorister härja fritt. Vi måste få en regering som tar det extremistiska våldet på allvar och vidtar resoluta, snabba och handlingskraftiga åtgärder. Motsatsen till Alice Bah-Kunkes hjärndöda tolerans av våldsbejakande extremism.

De som vill samtala med extremisterna kan väl åka till Syrien och söka upp IS. Här hemma har vi inte tid och lust att offra fler människoliv för konflikter som vi inte har någonting att göra med. De får klara ut sina krig och hämndaktioner på sin hemmaplan. I Sverige har de ingenting att göra. De ska ut.

Om de inte tas emot av sina hemländer är det bara att lämna dem där det går. Varsomhelst i världen, bara inte i Sverige. De länder som inte tar emot sina egna medborgare ska omedelbart förstå att Sverige inte accepterar deras arrogans: alla biståndsmedel ska omedelbart dras in för länder som inte samarbetar med Sverige för att stoppa terrordåd på vår mark.

I nyhetssändningar talas om att lastbilar måste blir säkrare. Men det är inte vi som lever hederliga liv som ska anpassa oss till terrorister och extremister. Det är dessutom obegåvade svepskäl eller försök att rikta uppmärksamheten åt fel håll. Om möjligheten att köra lastbil knyts hårdare till förare, kommer naturligtvis dessa att kidnappas och föras med i hytten. Hade det gällt på Drottninggatan hade lastbilsföraren också varit död idag, likt föraren till lastbilen i Berlin. Det går inte att med enkla knep skydda sig mot självmordsbenägna extremister. Bara en sak fungerar. Våldsförhärligande extremister ska ut ur landet. Med huvudet före.

Gränskontrollerna måste naturligtvis också skärpas dramatiskt. Ingen ska komma in i landet från konflikthärdar som Mellanöstern och Afrika utan att de granskats och inte utgör något hot. Bästa sättet att slippa terrorattacker är att inte släppa in terrorister och extremister i landet.