MISSTÄNKT TERRORDÅD. Fyra människor dödades och 15 skadades när en lastbil körde in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen.

Enligt Polisen rör det sig om ett misstänkt terrordåd och man uppmanar människor att hålla sig inne och borta från centrala Stockholm.

Det utspelas scener av kaos i centrala Stockholm. En lastbil har plöjt genom folkmassan, mejat ned trafikljus och kört in i varuhusets skyltfönster vid parfymavdelningen. Fyra har bekräftas vara döda, skadade ligger på marken. Folk springer för sina liv. Det brinner på Drottninggatan. Hela centrum är avspärrat. En polisbil åker runt och varnar ”Det är ett terrordåd”, beskriver flera tidningar.

– Det är totalförvirring, jag vet inte hur många som är skadade, många människor är totalt chockade. Det är fullkomligt kaos i city, allt är avstängt, säger Leif Arnmar som arbetar på Åhlens till SVT.

Enligt Aftonbladet sågs en man springandes med ett vapen i samband med att lastbilen körde in i folkmassan på Drottninggatan, uppger Aftonbladets reporter på plats. Polisen ska ha tagit skydd för någonting och människor flydde i panik. Det syns rök bakom avspärrningar på Drottninggatan vid Åhlens.

Polisen fick larmet klockan 14.53 via SOS Alarm. Polisen skriver också att det har förekommit uppgifter om skottlossning men att det inte är bekräftat i nuläget. Det finns skadade personer men man har ännu inga detaljer om skadeläget och antalet skadade.

Enligt Aftonbladet sågs en man springandes med ett vapen i samband med att lastbilen körde in i folkmassan på Drottninggatan. Polisen ska ha tagit skydd för någonting och människor flydde i panik. Det syns rök bakom avspärrningar på Drottninggatan vid Åhlens. Det rapporteras också om skottlossning. Enligt uppgifter från Riksdagen får ingen gå ut ur byggnaden.

Flera vittnen uppger till Aftonbladet att de såg lastbilen köra in i folkmassan. Ett vittne beskriver paniken när lastbilen kom från ingenstans.

– Jag gick på huvudgatan när en stor lastbil kom från ingenstans. Jag kunde inte se om någon körde den men den kom okontrollerat. Jag såg minst två bli påkörda. Jag sprang så fort jag kunde därifrån, säger ögonvittnet Dimitris.

– Jag såg hundratals människor som sprang, de sprang för sina liv, säger Anna som blev vittne till händelsen och en annan säger:

– De skriker ”Backa, back, det här är inget skämt”.

Uppdatering: Filmen nedan är från en övervakningskamera i en av butikerna på Drottninggatan där människor kastade sig in, bara sekunder innan lastbilen kom i hög fart.