Ingen kan vara förvånad över att människor bestialiskt och medvetet mejades ner och kördes ihjäl igår på Drottninggatan i Stockholm. Politiska makthavare i Sverige och Europa har till vår lugna och trygga civilisation bjudit in det hat och kaos som dominerar i andra världsdelar. Varför?

Den västerländska civilisationen har gjort stora framgångar. Tekniskt, medicinskt, ekonomiskt och socialt har vi utvecklat trygga välfärdssamhällen. Allt medan Afrika, Mellanöstern, Latinamerika och stora delar av Asien domineras av förtryck och avgrundsdjupa motsättningar mellan politiska, etniska och religiösa grupperingar.

Trots den uppenbara skillnaden mellan en trygg västvärld och en brutalt otrygg omvärld har de politiska makthavarna i Sverige och Europa aningslöst gjort allt för att inte – inte – skydda vår trygghet från omvärldens barbari.

Gränser och gränskontroller har varit fula ord. Öppna-era-hjärtan-tänkandet har varit en inbjudan till dem i de våldsdominerande delarna av världen att strömma in i Europa och därmed föra med sig sitt hat och konflikter till oss.

De styrande har medvetet skapat den otrygghet som nu blivit vardag.

Vem som helst kan när som helst drabbas av islamisters besinningslösa våld. Nu hände det i Stockholm. Men ingen går säker någonstans.

På näthinnan så här dagen efter finns bilderna på de med filtar övertäckta döda människorna liggande på gågatan som brukar sprudla av liv och rörelse. Drottninggatan har förknippats med shopping. Nu tänker man på död och förödelse.

Varför har de med makt sett till att skapa detta nya, mörka och farliga samhälle? Varför?

Man har velat vara god. Mot människor i andra delar av världen. Att man därmed är ondskefull mot den egna befolkningen har man antingen inte begripit eller så struntar man i det. Svenska folket har låg prioritet i politiska etablissemang. Det är de med utländsk bakgrund som fascinerar. De med kosmopolitisk aura. Tänk vad mångkulturellt, annorlunda och spännande!

Sällan vill dessa makthavare erkänna att vår västerländska civilisation är vida överlägsen andra när det kommit till välstånd och trygghet. Man spelar nu bort allt det vi uppnått. Nu sjunker Europa ner i samma blodiga träsk som Mellanöstern, Afrika och andra regioner där människoliv inte har något värde.

Västvärlden överger sin civilisation för att bli en del av barbariet. Det måste vara en av världshistoriens mest självdestruktiva beteenden. Vad kommer man att säga om etthundra år? Efter andra världskriget byggde man upp Europa, skapade rekordstort välstånd och de mest trygga samhällen historien skådat. Sedan raserade man allt genom att öppna gränserna.

Terrordådet bekräftar hur skadlig och farlig den politik är som makthavarna har fört på senare år. Frågan är om det är försent att återupprätta fria och trygga samhällen, eller om våldet är ostoppbart alternativt bara kan stoppas genom att medborgarnas friheter avskaffas.

Det man kan hoppas på, är att den dåraktiga naivitet som präglar etablissemangen till slut ska skingras och ett mer begåvat och realpolitiskt ledarskap kan träda fram.