Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för det terrordåd som skedde i Stockholm idag. Nu publicerar polisen bilder på en man som de vill ha kontakt med som setts i anslutning till attentatsplatsen.

En eller flera terrorister är på fri fot i Stockholm. Polisen uppger på en presskonferens att de inte gripit den eller de som körde den lastbil som dödade minst två personer på fredagseftermiddagen.

Därför går de nu ut med bilder på den man som eftersöks. Han ska ha synts i omedelbar anslutning till händelsen på Drottninggatan.

Den som ser mannen eller har uppgifter på vem han är uppmanas ringa polisen på telefon 11414!

Man som eftersöks av polisen

Polisen vill komma i kontakt med denna man som synts i anslutning till terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Om man ser mannen uppmanar polisen att ringa 11414. Montage av Samtiden. Foto: Polisen

Flera sjukhus är i stabsläge och polisen har startat en så kallad särskild händelse. Det innebär att polisen lägger extra mycket resurser på händelsen och det som nu följer. Bland annat har polisen förstärkt sin närvaro på offentliga platser runt om i landet och stärker gränskontrollerna.

Minst en person klädd i svensk militäruniform har synts på de videor som visats under dagen. Både Polisen och Försvarsmakten förnekar dock att militär i nuläget bistår polisen.

– Inte vad jag vet men vi är beredda att lämna stöd till Polismyndigheten, säger Johan Lundgren, kommunikatör på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning.

Han uppger också att de två myndigheterna nyligen haft en övning tillsammans inom just detta område.