TERRORISM. Brittisk polis varnade under fredagen för att man står inför en ökad nivå av terroristaktivitet. Dagen innan hade polisen undanröjt två misstänkta förberedelser till terrordåd. En knivman greps nära parlamentet och en kvinna sköts i en annan polisinsats mot terrorism. Polisen: – Vi arresterar misstänkta nästan dagligen.

Bara veckor efter terrordådet vid Westminsterbron, som dödade fem och skadade många, har polisen gjort två insatser mot terrorister på ett dygn. En 27-årig man arresterades under torsdagen, bara meter ifrån parlamentet och sitter häktad för misstanke om terrorbrott. Han hade spårats av polisen och den brittiska säkerhetstjänsten MI5. De skuggade honom till Westminster efter ett tips och brottade ner honom. Han hade en ryggsäck full med knivar.

Bara timmar senare gjorde tungt beväpnad polis en räd i ett bostadsområde i norra London. En kvinna i 20-årsåldern blev skjuten av poliserna när de gick in. Kvinnan är också misstänkt för inblandning. Hon befinner sig på sjukhus med stabilt men allvarligt läge. Polisen grep tre personer på den adressen, inklusive en 16-årig pojke. På en annan adress greps en kvinna.

Sex personer greps sammanlagt under förra dygnet misstänkta för förberedelse av terroristbrott.

– Jag vill försäkra och lugna allmänheten om att det ökade terroristaktiviteten matchas av vår handling. Vi gör gripanden nästan dagligen, säger en polis till AP.

Den brittiska terrornivån har legat på ”allvarlig” sedan augusti 2014, som betyder att det är högst sannolikt med en terrorattack. Nivån förblev oförändrad efter attacken på Westminister-bron den 22 mars, när Khaled Masood körde in i fortgängare innan han kraschade i parlamentet och sprang in och knivdödade en polisman innan han själv sköts till döds.

Läs mer på CNN