MALMÖ. Ett misstänkt föremål undersöktes av polisens bombgrupp på lördagskvällen på köpcentret Emporia i Malmö. Föremålet kunde vid midnatt konstateras som ofarligt.

Polisen har en förhöjd beredskap vid olika platser runt om i landet sedan fredagens terrordåd i Stockholm. Klockan 20:05 fick polisen larm om ett misstänkt föremål på köpcentret Emporia i Malmö. All ingående trafik stoppades. Polisens bombgrupp kontrollerade föremålet som fanns i parkeringshuset och kunde vid 00:02 konstatera att föremålet var ofarligt.

Polisens presstalesperson vid region Syd, Åsa Emanuelsson, kommenterade händelsen.

– Vi är på plats och kontrollerar ett föremål. Man kan i nuläget inte utesluta om föremålet är till fara för allmänheten eller inte. Därför har man har beslutat att utrymma i förebyggande syfte, sa hon till Samtiden.

Polis spärrar av avfart

Avfarten blockerades av en polisbil med blåljus. Foto: Robin Persson

Avspärrat område

Avspärrningen var omfattande när bombtekniker skulle undersöka det misstänkta föremålet. Foto: Robin Persson