I morgon kl 9 håller riksdagen debatt om terrorism och attentatet i Stockholm 7 april. Detta på begäran av Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

I begäran skriver gruppledaren Mattias Karlsson att en uttalad IS-sympatisör kunde genomföra en attack på Drottninggatan i Stockholm som dödade 4 och skadade 15 personer. Det framkom att den misstänkte gärningsmannen är en asylsökande som fått avslag på sin ansökan, och vistats illegalt i landet. Det har också uppdagats att den misstänkte är känd av Säkerhetspolisen sedan tidigare.

Karlsson skriver att ”attacken i Stockholm väcker många frågor. Inte minst hur detta kunde ske med tanke på att gärningsmannen skulle ha utvisats långt tidigare. Men en kanske än viktigare fråga är hur Sverige bör agera för att minimera riskerna för att liknande terrordåd ska kunna ske igen.”

Debatten kommer att sändas i olika medier och går att se på riksdagens hemsida.

*

Se riksdagens talarordning.