Tvåbarnsmamma på väg till dagis och maken som firade 25 årig bröllopsresa med hustrun dog på bron vid Big Ben i London sedan de blivit brutalt nedmejade av islamistisk terrorist i onsdags. De är två hjärtskärande bevis på att västvärlden inte vinner mot fundamentalisterna.

Nästa gång kan det vara din partner, ditt barn eller någon annan som står dig nära. Terrorismen slår blint. Det är islamisternas avsikt att rikta in sig på västerlänningar i deras vardag.

Politiker och myndigheter förskansar sig bakom allt större säkerhetsåtgärder i regeringskansli och riksdagshus, men medborgarna utsätts för allt större risk och får allt sämre skydd mot det växande extrema våldet.

Den största brittiska dagstidningen, The Sun, skriver i ledare idag att även om onsdagens islamistiska terrorist, Khalid Masood, var känd av polisen kan man inte lägga skulden på polis och säkerhetstjänst för att han kunde döda två civila och en polisman. Om det bara fanns en handfull personer som var säkerhetsrisker, skulle ordningsmakten kunna övervaka dem. Men de är inte längre en handfull, utan tusentals. Det är omöjligt att punktbevaka alla.

Europa har inte bara genom den öppna dörrarnas migrationspolitik välkomnat tusentals okända säkerhetsrisker, man har och fortsätter att medvetet ta emot dem som återvänder från att ha deltagit i terrorverksamhet och massakrer i exempelvis Syrien och Irak för Islamska statens räkning.

Det är som att politikerna i Europa vill att kontinenten ska fyllas med extremister som när som helst kan förstöra livet för oss medborgare.

Dessutom motarbetar så kallade människorättsaktivister säkerhetstjänsternas elektroniska övervakning av säkerhetsrisker och potentiella terrorister.

I Storbritannien finns en ny lag, Investigatory Powers Act, som gör det enklare att upptäcka mönster online bland extremister, men EU-jurister hävdar att sådan övervakning är olaglig och vill få lagen upphävd. Dessa aktivister vill försvaga vår säkerhet, skriver The Sun (länk).

Ja, övervakning av befolkningen står i strid med värderingarna för ett fritt och demokratiskt samhälle. Men varför har politiska makthavare lättvindigt och till synes tanklöst släppt in tiotusentals potentiella extremister i Europa? Konsekvensen av detta är att övervakning blir en fråga om liv och död.

De styrande etablissemangen har i 15-20 år medvetet fört en politik som gjort européer till enkla måltavlor för islamister. Gränserna har varit öppna och länder som Sverige tar medvetet emot dem som deltagit i massmord. Kommunpolitiker vill till och med ge sådana extremister förtur till lägenheter och jobb.

Denna utveckling är ett viktigt skäl till att etablerade partier runt om i Europa fullständigt håller på att förlora befolkningarnas förtroende. Man har agerat häpnadsväckande ansvarslöst och satt 500 miljoner européers liv i fara. Men man erkänner inte sina misstag, utan vidmakthåller sina utopiska drömmar om de öppna dörrarnas politik.

Det är bara de nya partiernas framfart som har tvingat regeringar att börja strama åt. Först när den egna makten står på spel, agerar de gamla etablissemangen. Utan partier som Sverigedemokraterna hade Europas och Sveriges gränser fortfarande varit helt vidöppna.

Det börjar bli dags för partier som sätter den egna befolkningen före utopier att ta över. Annars kommer den västerländska civilisationen att förlora kampen mot extrem islamism.