ENKÖPING. På lördagskvällen greps en man i 50-års åldern för misstänkt terrorbrott vid en trafikkontroll utanför Enköping. Mannen släpptes samma kväll. Myndigheterna vill inte berätta vad mannen är misstänkt för eller vad som nu sker när han är på fri fot.

Han var internationellt efterlyst av Interpol och förhördes av polis, men begärdes inte häktad. Enligt åklagaren finns det inte tillräckliga skäl att hålla kvar mannen som ska vara svensk medborgare.

– Det går inte att bekräfta att det finns någon terrorkoppling, säger Åklagarmyndighetens presstalesperson Annika Collin.

Hon är förtegen om situationen och kan inte säga om misstankarna kvarstår eller inte.

– Det har jag ingen kunskap om, säger hon.

Om mannen inte släppts hade det handlat om ett utlämningsärende enligt Annika Collin. Enligt gällande rutiner kontaktas landet som utfärdat efterlysningen för att informeras om gripandet och vad som sker från svenskt håll.

– Polisen i Sverige har en kontakt med polisen i det aktuella landet.

Men hon vill inte berätta om vilket land som utfärdat efterlysningen då åklagaren valt att inte gå ut med den informationen.

Även polisen är fåordiga. Malin Näfver är presstalesperson på nationella operativa avdelningen (Noa). Hon hänvisar till Säkerhetspolisen.

– De hade information om ärendet, sades det igår (lördag reds. anm.).

Men inte heller Säpo vill uttala sig och hänvisar till att det skulle kunna störa deras operativa verksamhet.