VÅLDTÄKT. En ung kvinna hittades medtagen i ett trapphus i Borås av en privatperson. Fem män har tagits in till förhör. Männen befann sig i en lägenhet i närheten och det var efter kvinnans uppgifter som de hämtades, uppger polisen.

Det var en privatperson som hittade den medtagna kvinnan i ett trapphus i en ort strax utanför Borås strax före midnatt under torsdagen. Hennes tillstånd var sådant att de larmade polis och ambulans. Kvinnan togs till polisstationen, och en patrull körde henne sedan till sjukhuset för vård. Senare återkom hon till polisstationen för förhör.

Enligt stationsbefäl vid polisen i Borås, Joakim Danz, var det genom kvinnans uppgifter på plats som polisen senare kunde hämta in fem män.

– Polisen fick indikation från kvinnan på platsen. Männen anträffades i en lägenhet i närheten, säger han till Samtiden.

Stationsbefälet säger att det inte finns någon brottsrubricering än utan männen är intagna till polisstationen för förhör.

– Det har varit en våldtäkt, sedan vilken roll de här männen har i det här kan vi inte säga än.

Alla personer som befann sig i lägenheten har tagits in, sen var det var som hände håller man på att ta reda på i förhör.

Förhör pågår både med kvinnan och de fem männen nu, enligt Joakim Danz.

Uppdatering: Under fredagen anhölls de fem som skäligen misstänkta för våldtäkt. Det är den lägre graden av misstanke.