Gående mejades i eftermiddag ner på bron vid Big Ben i London. Därefter attackerades poliser vid parlamentet av en man med kniv. Minst fyra personer är döda och 20 allvarligt skadade, rapporterar brittisk polis. En polis och gärningsmannen ingår bland de döda.

Vid kl 14 larmades polis och ambulans till Westminster Bridge sedan en bil mejat ner flera gående på bron. Flera är svårt skadade, vilket framgår av bilder från Sky News. Därefter angrep en knivman polis utanför parlamentet. Han högg en polis innan han sköts och är förd till sjukhus. Knivmannen beskrevs som ”asiatisk” av vittnen på platsen, rapporterar Daily Mail (länk), som också publicerar foto på misstänkte gärningsmannen.

Skadad person efter att gående blivit nedmejade på Westminster Bridge.

Ett vittne berättar för tidningen: ”Vi tog foto av Big Ben när vi såg människor börja springa mot oss. Sedan kom en asiatisk man med en 20 cm lång kniv. Och sedan hörde vi tre skott.”

Sky News rapporterar att vittnen hävdar att en person ramlat ner från bron och låg med ansiktet nedåt i vattnet. Nyligen har meddelats att en kvinna räddats levande, men svårt skadad, ur floden Themsen.

Brittiska parlamentet ajournerade förhandlingarna i byggnaden, som är låst i krisläge (lock-down).