Svenska skattebetalare finansierar IS och terrorism genom Försäkringskassan. Så illa ser faktiskt verkligheten ut.

Man kan bara skaka på huvudet åt det nya avslöjandet att hundratals terrorister i Syrien och Irak försörjs av Försäkringskassan. Det visar en ny rapport (länk) som gjorts av Försvarshögskolan på uppdrag av Finansinspektionen.

Nästan alla 300 personer som rest från Sverige till Syrien och Irak för att ansluta sig till terrororganisationer som IS har konstant erhållit någon form av statliga bidrag. Vanligast är bidrag som kommer från Försäkringskassan så som bostadsbidrag, barnbidrag, studielån, underhållsstöd och föräldrapenning. De har medhjälpare i Sverige som hanterar deras post för att ge sken av att de fortfarande befinner sig i Sverige. Ett bidragsbedrägeri som naturligtvis inte heller bestraffas.

Rapporten avslöjar också att många av dem som ska ansluta sig till terrornätverk ansöker om studielån för utlandsstudier. Pengarna betalas då ut i en stor klumpsumma, vilket gjort just lån för utlandstudier attraktivt. Polismyndigheten bedömer att en betydande del av terrorresenärerna har tagit studielån.

Och svenska myndigheter betalar bara ut.

Inte kan väl någon använda bidrag till annat än det som de är avsedda för? Va? Kan skattepengar gå till personer som utgör hot mot vårt demokratiska samhälle? Kan folk med utländsk bakgrund bedra svenska staten? Nej, men det är väl inte möjligt?

Denna naivitet är så intelligensbefriad att man storknar.

Skattefusket i dessa kretsar är dessutom omfattande. Där har myndigheterna varit något mer förutseende. Säpo och Skatteverket samverkar sedan 2015 mot skattesmitare i en granskning riktad mot islamistiska extremistmiljön och lyckats återkräva 9 miljoner i utebliven skatt.

Men vad hjälper det om skattepengarna i andra änden rinner ner i terroristernas fickor genom alla snälla, naiva bidrag från Försäkringskassan, Centrala studiestödsnämnden och övriga myndigheter?

Våra skattepengar används för att finansiera massmord, förtryck, slaveri och att krossa demokrati. Är det något som undergräver skattemoralen så är det när skattemedel används till helt fel saker. Och mer fel än att skatter gå till Islamiska staten kan det väl knappast bli.

Detta är ytterligare ett exempel på att svensk politik totalt saknar förmåga att hantera konsekvenserna av ”öppna era hjärtan”-politiken. De etablerade partierna är ansvariga för att denna statliga systemkollaps fortskrider på område efter område.

Nu står rödgröna ministrar och borgerliga talespersoner och ojar sig över hur ”oacceptabelt” detta är. Men kom ihåg: Det är just dessa politiker som skapa alla förutsättningar för att detta skulle hända. De har bedrivit en politik som får långtgående konsekvenserna man inte brytt sig det minsta om att hantera. Kan man bli mer ansvarslös än så här?