BILDEN AV SVERIGE. “Titta vad som händer Sverige, som har släppt in tusentals efter tusentals migranter som inte ens har id-handlingar, som ingen vet vilka de är”, säger Donald Trump och pekar ut Sverige som ett land med enorma problem på grund av massinvandring, “problem de inte ens trodde var möjliga.”

Att självaste USAs president använder sig av Sverige som ett avskräckande exempel, har skapat förvirring i Sverige.

Mainstreammedia och regeringen är oförstående. Vad kan det vara de pratar om? Före detta moderate statsministern Carl Bildt tweetade om att Trump måste ha rökt på. Utrikesminister Margot Wallström (S) har frågat amerikanska UD vad Trump kan ha menat? Enligt Expressen (19/2) ställer sig UD frågande och det finns teorier om att presidenten blandat ihop Sverige med Pakistan, då han talade om terrordåd.

Det var i samband med ett tal i Florida inatt om säkerhetsläget som Donald Trump tog upp Sverige och Europas migrationspolitik.

“Titta på Tyskland, Nice, Paris…” fortsätter Trump och säger att han inte kommer att göra samma misstag som Västeuropa. “Vi tänker behålla vårt land säkert”, säger han och “vi vill bygga säkra zoner i Syrien och andra ställen, där de kan stanna och vara trygga, tills de kan återvända och bygga upp sina länder, istället för att ta in tusentals som vi inte vet något om.”

Säkra zoner

Han säger också att Gulfstaterna ska få betala för dessa säkra zoner.

“Vi vill ha hit människor som tycker om oss och som gör gott för vårt land”, inte folk med “bad, bad ideas”, fortsätter presidenten och säger också att han planerar att fullständigt förgöra IS.

Terrordådet som Trump nämnde, var förmodligen terrordådet i centrala Stockholm år 2010. Av ren tur sprängde islamisten bara ihjäl sig själv. Men det “som hände i fredags” som Trump refererade till, var intervjun på Fox News. Där filmaren Ami Horowitz beskrev Sverige på ett sätt som inte var smickrande. Ytterligare en av allt fler oroväckande rapporter om Sverige, av utländsk media.

 Mörkar våldtäkter

Ami Horowitz beskriver den kraftiga ökningen av sexbrott och andra våldsbrott i asylinvandringens spår. Han tar upp sexövergreppen på musikfestivalerna, och säger att de mörkades av regeringen, både vilka förövarna var och att övergreppen skedde.

Han talar om hur de som begår dessa brott kan leva gott i Sverige, för bidragen är “enorma”, med fina bostäder, utbildning och ekonomiska bidrag. Han talar om no go zoner.

Vill ha öppna gränser

Filmaren berättar att trots svart på vitt i brottsstatistiken vill inte majoriteten av svenskarna stoppa invandringen utan vill fortsätta ha öppna gränser. De skyller på annat och hittar på ursäkter. Anledningen är att de tror att de är en humanitär stormakt och att det är deras plikt att ta emot dessa människor.

Om Sveriges framtid säger han att det bara är att titta på terrorismen och den sociala oron i länder som Belgien och Frankrike, det är den vägen Sverige har slagit in på. Han säger också att det är oacceptabelt i Sverige att ha en avvikande mening om detta, då man kallas rasist och islamofob.

Uppdatering: Filmaren Ami Horowitz har kommenterat uppståndelsen över Trumps uttalande på sin facebook:

”I think every media outlet across the globe covering my interview with Tucker Carlson and attacking the President is missing the point. Sweden is under assault because of the open door policy to Islamic immigration.”

”Jag tycker att varje mediebolag världen över som har rapporterat om min intervju med Tucker Carlson och som attackerar presidenten missar poängen. Sverige är under attack på grund av sin öppna dörrar-politik gentemot islamisk invandring.”

Se filminslaget från Fox News nedan.