Det står nu klart att gårdagens knivattack mot Louvren, nationalmuseet i Paris, utfördes av en 29-årig egyptier som kom till Frankrike för bara en vecka sedan.

I går hindrade soldater på patrull en man som bar på två ryggsäckar att komma in på museet. När han stoppades drog han fram en stor kniv eller machete och attackerade soldaterna medan han ropade “Allahu Akbar”. Soldaterna sköt honom och hans tillstånd är kritiskt.

Attacken som president François Hollande beskriver som ett terrordåd, är det senaste i en lång rad angrepp i Frankrike under två år varav IS tagit på sig de flesta.

Åklagaren Francois Molins bekräftar att den 29-årige egyptiern kom till Paris den 26 januari sedan han fått en månads turistvisum i Dubai. Åklagaren hyllade soldaternas ingripande som stoppat ”en mycket beslutsam angripare”, rapporterar Daily Telegraph (länk).

Louvren, som är ett av världens största turistattracktioner och som förra året hade 7,3 miljoner besökare, gick in i nödläge (emergency lock-down) efter attacken.

Om egyptiern kommit in på museet hade han kunnat döda besökare på samma sätt som när 17 turister dödades på Bardomuseet i Tunis, Tunisien, i mars 2015.

Se mer: Daily Mail, BBC.