En erfaren polis i Örebro har sagt hur vardagen ser ut – på Facebook, för ingen mainstreammedia hade givit honom en sekunds uppmärksamhet. Ryggmärgsreflexen hos svensk media är att håna visselblåsaren. Man vill krossa honom. Sanningar om hur den invandrade kriminaliteten raserar landet får inte komma ut, får inte diskuteras, får inte nå fotfäste i den offentliga debatten.

Rasistanklagelserna har naturligtvis redan haglat från kulturvänsterns lojala lakejer i journalistkåren. Expressen, TT, SVT och Nerikes Allehanda (i Örebro) var snabbt ute med att misstänkliggöra polisen Peter Springare.

Ett annat sätt att försöka ”neutralisera” larmet från Springare är att göra partipolitik av det. Till många tittares besvikelse sjunker kriminologen Leif GW Persson ner i det träsket i SVT-programmet ”Veckans brott”.

– Jag vill påstå att han ger en korrekt beskrivning av sin vardag. En majoritet av de ärenden han handlägger har en misstänkt som inte har svenskt ursprung, och han är inte den första polisen att göra den iakttagelsen.

– Läser man det han skriver rakt upp och ner tänker man att han är en typisk SD-sympatisör. Poliser som han har kontakt med den där problematiken i sin vardag och om vi skulle gå till val i dag är jag övertygad om att en majoritet av poliserna skulle rösta på SD, menar Leif GW Persson.

Varför ska Persson göra partipolitik av en deskriptiv beskrivning av hur verkligheten ser ut? Antingen är det ju sant, det Springare säger. Då ska ju problemen och lösningar diskuteras. Eller så är det falskt. Men det påstår inte Persson. Att ta upp partipolitik som syftet med att säga sanningar är ett försök att blanda bort korten.

Leif GW Persson vill säga: lyssna inte på Springare, för det gynnar bara Sverigedemokraterna! Det är en manipulativ och lika förljugen hållning som de som skriker rasist åt alla som rapporterar om hur verkligheten ser ut.

Men folk har fått nog. Stödet för Örebropolisen Peter Springare är enormt på sociala medier efter att han i fredags blev visselblåsare om polisens vardag. Facebookgruppen “Stå upp för Peter Springare” (länk) har redan över 121.000 medlemmar och är därmed en av landets största.

Att reaktionerna bland så många medborgare blir så starka och så snabba visar hur svältfödd allmänheten är på en ärlig diskussion om tillståndet i landet. De visar hur trötta vi är på mediernas förskönande lögner av det vi i vår vardag ser är bullshit. Vårt samhälles grundläggande värderingar är i upplösning.

Etablissemang inom politik och media tror sig vara liberala, men de är djupt antiliberala och går totalitära krafters ärenden genom att med hån, personangrepp och manipulationer försöker tysta kritik mot invandringens omfattning och dess svåra konsekvenser.

En sann liberal hade välkomnat diskussionen. Men idag är de som kallar sig liberaler djupt besvärade av fri diskussion och därmed vänstertotalitära i sitt förakt för meningsmotståndare.