MOSKVA/MALMÖ. Malmö är mångkulturens sammanbrott och muslimer styr i staden. Detta enligt den statliga ryska tv-kanalen Kanal 1, som igår sände ett långt inslag, där Malmö beskrevs som en stad i anarki. Mainstreammedia och regeringen har nu fullt upp med att försöka hantera bilden som ges av Sverige utomlands.

Under helgen har Ami Horowitz dokumentärfilm väckt förstämning i mainstreammedia och bland ledande politiker (länk). Filmaren hävdar att ”Sverige är under attack på grund av sin öppna dörrar-politik gentemot islamisk invandring.”

Senast är det nu alltså rysk tv som berättar att Malmö är mångkulturens sammanbrott. Den ryske reportern rapporterar att droger och skottlossningar en vardag för alla Malmöbor samtidigt som det påstås att det efter flyktingmottagandet inte finns några trygga platser i staden. Den svenska polisen framstår som passiv och ängslig. Det uppmärksammar DNs korrespondent Anna-Lena Laurén (20/2) och enligt tidningen är det  felaktiga siffror som läggs fram.

No go zoner och Peter Springare

I det fylliga inslaget, som är på ryska (länk), ser man att reportern intervjuar en stor andel människor på gatan och i deras hem i Malmö. Han beger sig också till flera olika platser i staden, som Rosengård, skolor och en parkeringsplats full med sönderslagna bilar. Reportern tar upp brottsligheten, narkotikan, no go zoner och även Peter Springares facebookinlägg. Sydsvenskans nyhet (16/2) om att mördare köper vittnens tystnad finns också med. Där slås fast att Malmöpolisens svårigheter att utreda mord och mordförsök beror på den undre världens eget rättssystem där gärningsmän kan köpa sig fria i inofficiella rättegångar.

Samtidigt publicerade Svdsvenskan (20/2) siffror på mordindex i Malmö, där det slås fast att Malmö ligger i topp i Norden och i Västeuropeiska städer. Malmö har  3,4 mord per 100 000 invånare 2016.  Farligast i Europa är Tirana i Albanien med 6,7 mord per hundratusen invånare, tätt följd av Tallinn i Estland med 5,5.  Paris hamnar på 1,8, London på 1,3, Köpenhamn på 1,1 och Berlin på 1,0.