En stor majoritet bland amerikaner säger att USA:s ekonomi står stark, och ett flertal anser att den uppåtgående trenden som startade med Trumps valseger kommer att fortsätta. Det visar en ny mätning från Harvard-Harris.

Rapporteringen i massmedia om USA är dyster och starkt kritisk, framför allt framförs oro över den nytillträdde presidenten Donald Trump. Men amerikanska folket visar i ännu en mätning stark optimism.

Undersökningen finner att 61 procent anser att ekonomin står stark, vilket kan jämföras med att 39 procent som anser den vara svag.

Flest tillhör också gruppen som anser att ekonomin är på rätt väg, 42 procent, medan färre anser att den är på fel spår.

Mätningen har utförts på uppdrag av The Hill, en oberoende webbtidning som rapporterar om politiken i Washington DC (länk).