WASHINGTON D.C./USA.  Våldsamma protester pågår i USA efter att Donald Trump officiellt svurits in som president. Maskerade demonstranter hoppar på bilar och krossar fönsterrutor. Natten befaras bli våldsam.

Militärer från nationalgardet är på plats i Washinton D.C. Över 20.000 personer ansvarar för säkerheten under de traditionsenliga ceremonierna i samband med att Donald Trump officiellt blir USA:s 45:e president. Upplopp har brutit ut och kravallutrustad polis kraftsamlar för att minimera skadorna.

Anarkister attackerar banker, vandaliserar stadsmiljön och tänder eld på bilar. Samtidigt skriker demonstranter i närheten av våldsverkarna att de vill ha fred. För att upprätthålla ordningen använder sig polisen av bland annat pepparspray och tårgas.

Över 100 personer uppges ha blivit arresterade och flera personer har blivit lindrigt skadade, varav minst två poliser.

Demonstranterna skriker slagord och hetsar varandra samtidigt som några tänder brasor på gatorna.
– Åt helvete med Donald Trump, skriker de.

De avvisar att Trump blivit vald till president.
– Inte min president, inte min president, inte min president.

Natten befaras bli våldsam och flera protester är planerade till helgen.

Läs mer: ReutersDaily Mail – Telegraph