Det är inte bara Mona Sahlin och hennes före detta livvakt som förhörs av polis och åklagare, bekräftar åklagare Anders Jakobsson. Anställda på regeringskansliet har förhörts.
Beslut om åtal fattas i slutet av februari.

Den förre socialdemokratiske partiledaren Mona Sahlin skrev som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism olika intyg till sin livvakt på myndighetens brevpapper, vilka visat sig oriktiga. Hon är därför brottsmisstänkt för osant intygande. Livvakten är misstänkt för brukande av osann urkund.

Intygen användes av livvakten när han skulle köpa bostad i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

När intygen avslöjades förklarade Sahlin den dubbla lönesumman med att livvakten också jobbade åt henne och att hon glömt betala in arbetsgivaravgift och skatt för den lön hon bekostat.

Sahlin har redan tidigare blivit förhörd i ärendet, men nu överväger åklagare Anders Jakobsson att hålla nya förhör med både livvakten och Mona Sahlin, något som Expressen var först med att rapportera. Också andra förhörs.

– Vi har hört folk som jobbat i deras närhet. Både personer som jobbat på Samordnaren och på regeringskansliet vad gäller löner. Där handlar det om att kontrollera uppgifterna kring löneintygen. Det handlar om en tre, fyra personer, säger Jakobsson till SVT.

Mona Sahlins advokat säger att han inte är förvånad över att det kommer att hållas nya förhör, men att Sahlin inte gjort något uppsåtligt fel. Även den före detta livvakten nekar till brott.