USA. Protesterna fortsätter idag mot president Trump efter hans inresestopp från terroriststämplade länder. Den stora kvinnomarschen som hölls i Washington för en dryg vecka sedan var också en manifestation mot den nyvalde presidenten. Marschen har sedan dess uppmärksammats för flera tveksamma inslag. Flera bloggare pekar på att den var kapad av islamister. Dessutom är en av huvudtalarna dömd för att ha kidnappat och torterat en man till döds.

Grundbudskapet i marschen var en protest mot Donald Trump men också alltså mer allmänt ”för kvinnors rättigheter” och för “alla mänskliga rättigheter”. En av de fyra arrangörerna var Linda Sarsour, som är islamist och vill införa sharia. Linda Sarsour har försvarat sharia på twitter och stödjer Hamas, Muslimska brödraskapet och IS (länk). Hon öppnade sitt anförande med att säga salaam aleikum, en arabisk hälsning och med att lyfta fram sitt palestinska ursprung. Protesten vinklades på att muslimska kvinnor är förtryckta och förföljda i USA. Några av Linda Sarsours budskap är “Stoppa islamofobi” och “Islam är social rättvisa”. Marschen hölls samtidigt på andra ställen i världen med hundratusentals deltagare, bland annat i Sverige. I Tyskland skrek några kvinnor allahu akbar, Gud är störst, det stridsrop som används vid terrordåd och våldshandlingar av islamister.

Hijab-flagga

Ett av de mer uppseendeväckande inslagen i marschen var att använda den amerikanska flaggan draperad som en hijab på kvinnor. Hijaben är en viktig politiskt laddad symbol för islam. Flera menar att hijaben var den verkliga symbolen för kvinnomarschen, inte ”pink pussy caps”, skriver journalisten Judi McLeod (länk).

“Det faktum att den islamiska fraktionen var en av organisatörerna av Kvinnomarschen var i bästa fall skrattretande. Islam är ansvarigt för de värsta övergreppen mot kvinnor och barn i historien./…/Islamister som vill införa sharialagar i Amerika har infiltrerat olika vänstergrupper för att framstå som en förtryckt offergrupp”, skriver hon.

Ekvationen går inte ihop. I vissa fall blev den en förvirrad kombination av en vagina-mössa ihop med ett muslimsk slöja.

Bloggaren Simon Harris (länk) menar också att islamister helt enkelt hade kapat ledningen för marschen. Resultatet blev en bisarr sammanblandning av feminism med islamism och sharia, som varken är kompatibel med demokrati eller västerländska värderingar. Detta faktum hölls ner av mainstream-media, och de kvinnor som till 95 procent hade goda intentioner blev lurade.

–  Jag tvivlar på att Linda Sarsours radikala och förtryckande agenda har mycket gemensamt med idéerna som delas av de frihetsälskande kvinnorna på eventet, skriver han.

Han analyserar också att symbolen att linda en amerikansk flagga som en hijab är ett medvetet sätt att ”degradera den amerikanska flaggan och göra den till sin”.

– Flaggsymbolen underordnas islam i form av att drapera den som en kvinnlig hijab”, menar han. Det är minst av allt en patriotisk symbol, hävdar han och att det fanns stora pengar inblandade i att skapa och distribuera den kända tecknade bilden av en kvinna med hijab i form av en amerikansk flagga (We the people).

Svarta kvinnor i fängelse

Svarta kvinnors rättigheter blev ett av huvudnumren, genom den inbjudna talaren Donna Hylton, som suttit 27 år i fängelse. Efter sin frigivning arbetar Donna Hylton för svarta kvinnors rättigheter i fängelser. Hon deltog i flera tv-inslag men vad ingen talade med henne om var vad hon hade gjort för att sitta så många år i fängelse. Detta uppmärksammades dock av The Spectator (länk) som kallar henne psykopat och menar att det är en skandal att kvinnorörelsen tagit henne till sig med öppna armar.

Bestialiskt brott

Donna Hylton deltog nämligen i ett bestialiskt brott på 1990-talet då hon var en av fyra kvinnor och tre män som kidnappade en 62-årig mäklare och krävde en lösensumma på tusentals dollar. Under fångenskapen på 15-20 dagar våldtogs och torterades han, tills han dog. Kroppen lades då att ruttna i ett skåp. Donna Hylton dömdes för brottet och intervjuades efter tio års fängelse i en psykologisk tidskrift. Intervjuaren var chockad över hennes kyla och de grymma detaljer hon berättade. (länk)

Feminism som gått snett

Nu ställer sig många frågan vad som gått snett med feministrörelsen. Ämnen som borde väcka kamplust och som finns på nära håll i våra västerländska demokratier i allt större utsträckning, som barngifte, tvångsgifte, hedersbrott och kraftigt ökande antal våldtäkter, lyser med sin frånvaro. Eller terrorsekten Islamiska statens systematiska grymheter mot yazidiska (kristna) flickor, som används som sexslavar och vars rättfärdigande IS finner i sharialagarna.

Lyckats kapa vänstern

Många menar nu att det är alarmerande att islamistiska krafter lyckats infiltrera kvinnomarschen och att det kan ses som att bana väg till mer utbredd islamisering. Enligt flera bedömare har antiamerikanska islamister lyckats kapa vänstern och feministrörelsen med målsättningen att sänka det västerländska samhället.

Se mer på youtube (länk).