I terrordådet mot nattklubben Reina i Istanbul på nyårsafton krävde 39 människor liv och ett 70-tal skadades. Gärningsmannen öppnade eld med automatvapen inne i klubben som är en av stadens mer exklusiva och är populär bland utländska gäster.

En timma efter tolvslaget slog gärningsmannen till och sköt skoningslöst ihjäl alla han kunde, rapporterar Daily Telegraph. Dagen efter har IS tagit på sig ansvaret för attacken och motiverar valet av plats med att det var en nattklubb där kristna firar nyår, rapporterar CNN.

Hittills har 35 av de 39 dödsoffren identifierats. Av de döda är 11 turkiska medborgare och 24 utländska. Bland nationaliteterna finns en belgare, en kanadensare, två indier, en syrier, två tunisier, fyra irakier, en libanes och sju saudier, skriver turkiska dagstidningen Hurriyet enligt SVT. Av de 35 döda är 25 män och 14 kvinnor.

Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault uppger att en fransman dödats, och tre skadats. Jordaniens utrikesdepartement uppger att tre jordanier dödats. En kuwaitisk diplomatkälla uppger att en kuwaitier och dödats och fem skadats, rapporterar AP.