Nya uppgifter visar att den 16-åring som dödades på en busshållplats i Rosengård sköts i två omgångar, där gärningsmännen återkom och sköt honom i huvudet. En ren avrättning.

Enligt polisuppgifter till Sydsvenskan (länk) har vittnen berättat att två män stod och väntade på 16-åringen vid busshållplatsen i Malmöstadsdelen Rosengård. De angrep honom direkt när han klev av bussen, enligt vittnesuppgifterna. Då var han bara några hundra meter från sitt hem.

Först avlossades en salva skott som tog i tonåringens ben och överkropp, varefter skytten lämnat platsen. Men därefter har denne återvänt och skjutit ytterligare skott, denna gång direkt mot huvudet. Enligt uppgifter från flera poliskällor användes ett grovkalibrigt vapen.

Hoppet om att rädda hans liv var därmed i princip ute redan innan han fördes till akuten i ambulans.

Vilka spår polisen har vill man inte berätta, utom ett antal patronhylsor samt kulorna som träffade tonåringen.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan på platsen under torsdagskvällen finns det flera vittnen – andra avstigande passagerare och de passagerare som satt i bussen. Flera vittnen har hörts.

– Vi fokuserar på att ta reda på om det har funnits någon specifik hotbild mot den här unge mannen, sa polisens pressekreterare Lars Förstell.

– Men det finns inga tecken på några kopplingar till andra skottlossningar eller mord. Vi betraktar det här som en helt isolerad händelse.

16-åringens anhöriga bjöd in DN (länk) på en minnesstund i en föreningslokal. De vill också att tidningen publicerar privata uppgifter om deras son och vän.

– Det går inte att förstå varför någon skulle vilja döda honom. Jag flydde hit från Irak för att jag inte ville se mina barn dö”, säger tonåringens förtvivlade pappa till DN