12 personer blev brutalt ihjälkörda på en julmarknad i västra Berlin på måndagen. Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polisen i Milano natten till fredagen.

Senast uppdaterad 2016-12-23, kl 16.15.

Polisen har i lastbilshytten funnit spår efter Anis Amris, en asylsökande från Tunisien som kom till Tyskland i april och som fått avslag.

Enligt flera italienska medier ska Amri på vid kl 03 i natt ha blivit ombedd att visa dokument i en kontroll i närheten av tågstationen San Giovanni, då han ska ha dragit upp ett vapen ur sin rygsäck och skjutit mot poliserna. En polis uppges ha skadats i axeln. Därefter ska poliserna besvarat elden och skjutit ihjäl Amri, skriver bland annat La Repubblica.

Attacken i måndags utfördes med lastbil som körde in i en folksamling vid en julmarknad i Berlin. Flera paralleller kan dras till terrordådet i Nice i juli 2016. Där dödades över 80 människor och många skadades allvarligt av den terrorist som använde ett liknande tillvägagångssätt.

Direkt efter attentatet spärrades flera platser av i staden och räddningspersonal arbetar med att rädda skadade samtidigt som ett preventivt arbete sker runt om i Berlin för att förhindra fler attacker.

Lastbilen är polskregistrerad och företaget som äger lastbilen har hört av sig till polisen. De uppger att lastbilen användes för att frakta stål från Polen till Tyskland men att man sedan tappat kontakten med föraren på måndagseftermiddagen. Den döda som hittades i lastbilen tros vara föraren.

Terrorforskaren Magnus Norell säger till TV4 att ”det fanns en rejäl hotbild” för attacker som denna. Säkerhetspolisen följer noga utvecklingen men har i nuläget inte höjt hotbilden i Sverige.

Vittnen uppger att det plötsligt hördes som om glas krossades och att människor kom rusandes med blod i ansiktet när fordonet körde genom folkmassan. Det ska också ha fastnat människor under lastbilen när den stannat.

Se mer: Daily Mail, Deutsche Welle, Daily Telegraph.