Varningarna har varit många om att Brexit skulle innebära att storföretag flyttar huvudkontor från Storbritannien till kontinenten efter Brexit. Men snabbmatkedjan McConald’s meddelar nu att de flyttar huvudkontoret utanför USA från Luxemburg till London.

Att den multinationella snabbmatkedjan flyttar sitt Europakontor till Storbritannien är ett dramatiskt besked som visar att företaget har tillit till att Brexit kommer att fungera, skriver Daily Mail.

McDonald’s kommer att etablera ett nytt holdigbolag i London och betala skatt i Storbritannien för största delen av sina inkomster utanför USA. Företagsbeskattningen kan komma att räknas i hundratals miljoner pund om året. I juli meddelade bolaget att man skapar 5.000 nya jobb sedan franchisetagare gjort en 600 miljoner pund stor investering i de 1.250 restaurangerna i Storbritannien.

Flytten kommer att påbörjas efter nyår och sker efter att EU startat en utredning om bolagets skattekonstruktion vid sitt nuvarande huvudkontor i Luxemburg.

I ett uttalande säger man: ”McDonald’s betalar betydande belopp i företagsskatter. Perioden 2011-15 betalade vi mer än 2,5 miljarnder i företagsskatt i EU, vilket ger en skattenivå på 27 procent.”

Nyheten kommer som en väkommen överraskning för premiärminister Theresa May som gjort ambitionen att locka storföretag till Storbritannien som en viktig del av hennes strategi för att klara Brexit.

Finansminister Philip Hammond förklarade förra månaden att regeringen förbereder en sänkning av företagsskatten till 17 procent, vilket är bland de lägsta vinstskatterna i världen.