USA. Till medias förskräckelse fortsätter Donald Trump att bygga sitt team med en del oväntade namn. Senast har han samtalat privat med Texas-senatorn Ted Cruz, tidigare kritiker, som nu är eld och lågor över den nyvalde presidenten. Samtidigt fortsätter protesterna då besvikna Hillary Clinton-anhängare och vänsterväljares uttryck tar sig allt mer makabra uttryck. En skola fick reprimander för att några elever har iscensatt att Donald Trump skjuts ihjäl, i ett grupparbete med verklighetstrogen rekvisita.

Ted Cruz, republikansk senator berättar för Fox News att han haft ett privat möte med den blivande presidenten och kommer att arbeta nära honom. Från fiender till bundsförvanter, lyder rubriken och senatorn berättar att han är lojal till agendan som republikanska partiet har lovat.

– Vi har fått ett ofattbart kraftfullt mandat att leverera. Folket har talat och vill ha en förändring, säger han entusiastiskt.

Ted Cruz framhåller att det finns stora möjligheter att driva igenom konservativ politik när nu republikanerna har majoritet i både senaten, representanthuset och innehar Vita Huset.

Ted Cruz kommenterar hur vänsteranhängare fortsätter att protestera dag efter dag och hänvisar till personer som ligger ner på gatorna och får bäras bort.

– Dessa idioter som protesterar på gatorna. vilket hyckleri, säger han och menar att de borde acceptera att folket har talat för förändring.

Låtsasskjutning

Något av det mest uppseendeväckande är en skola där några elever har framfört ett grupparbete där man iscensatt en låtsasskjutning av den blivande presidenten. En bild visar en verklighetstrogen Trump-kopia som ligger på golvet med blodiga skotthål i bröstet och tinningen. Eleven som spelar Trump är utklädd och sminkad som sin förebild. Skolan har fått en reprimand och det talas om ifall det är ett allvarligare brott som har begåtts, och vad hade hänt om det var en avbildning av president Obama som hade skildrats istället?

Flera kritiker har även uttalat att det är konstigt att inte den sittande presidenten Barack Obama har hållit något tal till folket för att få protesterna att lugna sig, fastän våldsamma upplopp har pågått sedan valdagen.

Trump-kopp som protest

Det berättas även i en annan tidning hur Trump-anhängare markerar mot protesterna genom att skriva Trump när de beställer sin kopp på Starbucks. På det viset måste personalen ropa Trump när drycken är färdiggjord. En protest som är symbolisk även om den förmodligen bara fyller plånboken hos Starbucks ägare, vilken är uttalat pro-Hillary Clinton.

Kraftfullt team

Tidigare har Trump utsett Steve Bannon till sin chefsstrateg, något som kritiserats hårt av många som kallar Breitbart News-chefen och nyhetssajten för högerextrem. Själv kallar sig Bannon “nationalist, inte vit nationalist, utan ekonomisk nationalist”.

Det är dock tydligt att Trump laddar för ett starkt team med kraftfulla nypor som kan genomföra hans politik, utan att skicka ängsliga blickar till vad etablissemanget tycker om hans utnämningar och samarbetspartners.