I Sverige betalar vi ut miljontals skattekronor till organisationer för att ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till de som vill motverka kristofobi, trots att angrepp mot kristna kyrkor blir vanligare i Europa, skriver Mohamed Omar.

Den 26 juli i år slaktades prästen Jacques Hamel i sin kyrka i Frankrike. När församlingen i den lilla orten Saint-Etienne-du-Rouvray i Normandie firade mässa på morgonen stormade två jihadister in och tog honom och några nunnor som gisslan. Sedan tvingade de ner den 84 år gamle gudsmannen på knä, läste ur Koranen och slaktade honom.

Det är inte första gången jihadister slaktat en människa i Frankrike. I staden Lyon i juni 2015 skedde den första fullbordade jihadistiska slakten av en människa i Västeuropa i modern tid. Jag skriver Västeuropa. Räknar man Europa som helhet blir det för många slaktningar att hålla reda på. Då får man ju också räkna jihadisternas framfart i Balkankriget på 90-talet.

De har också försökt förut i Storbritannien i maj 2013 hackade två jihadister ihjäl den brittiske soldaten Lee Rigby i London. Mitt på dagen, på öppen gata. De ville halshugga honom.

Vi vet att jihadister ständigt och utan uppehåll attackerar kyrkor och slaktar präster i Mellanöstern, och i islamvärlden i stort, men nu har alltså detta krig mot kristendomen kommit till Västeuropa. En kyrka har faktiskt attackerats i Sverige, även om händelsen fick väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Den 27 juni i år gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan.

Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Och nu har det skett igen, i Tyskland denna gång. En 23-årig migrant från Syrien gick den 26 oktober till attack mot en kyrka mitt under ett bröllop. Han skrek ”Allahu akbar!” för full hals och slog sönder saker, ungefär som i Malmö alltså. Brudparets stora dag blev förstörd. Mannen skrattade medan han skändade en staty av jungfru Maria.

Det tycks finnas ett problem med kristofobi bland vissa muslimer. I Sverige betalar vi ut miljontals skattepengar till organisationer för att ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till de som vill motverka kristofobi. Flera kyrkor i Sverige tycker att islamofobi är ett problem och försöker göra någonting åt det. Men hur många moskéer försöker göra någonting åt muslimernas kristofobi?

Jag minns en gång då jag var aktiv muslim. Vi hade en dialog i Missionskyrkan i Uppsala. Muslimerna ville dock inte lära sig något, bara predika islams förträfflighet. När det var dags för bön fick vi muslimer gå in i ett mindre rum och be. Men först täcktes krucifixet över med en jacka. Jag undrar: om kristna gäster i moskén skulle vilja be, skulle muslimerna gå med på att täcka över skriften ”och Muhammed är hans profet”? Tror inte det.

Kanske var vandalen i Tyskland en av de tusentals syrier som flytt från Assadregimen i Syrien eftersom de sympatiserar med det islamistiska upproret? Missnöjet mot regimen beror ju till stor del på att den gett kristna rättigheter och höga positioner. Fler sådana flyktingar är att vänta när Islamiska staten och andra jihadistgrupper trängs tillbaka både i Syrien och Irak. Är vi beredda? Öppnar vi våra hjärtan?

Enligt den ungerska säkerhetstjänsten var sju av tio av jihadisterna som utförde terrorattackerna i Paris den 13 november 2015 asylsökare med syriska pass. 130 människor dödades och hundratals skadades.

Den 22 september 2015 skrev sångerskan Malena Ernman, som gärna koketterar med sitt vidöppna hjärta, ett tvärsäkert inlägg på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”. Den verkliga myten är att alla asylsökare är flyktingar som ”flyr för sina liv”. En farlig myt som redan kostat många människor livet.

Mohamed Omar