SKARA. Bert Karlsson har fått förfrågningar att ge sig in i lokalpolitiken för att rädda Skara, en av alla småstäder i Sverige som håller på att gå under. I så fall tänker han samarbeta med ALLA partier. – Absolut, man måste respektera demokratin. Den dagen man utesluter partier då är man odemokratisk, säger han till TV4 med tydlig hänvisning till hur SD behandlas.

Bert Karlsson har förödande kritik mot lokalpolitikerna i småstaden Skara. Med sina 20 000 invånare i kommunen med småorter, har Skara alltid tidigare varit en trivsam sömnig småstad, en idyll. En idyll som asylentreprenören, tidigare skivbolagsdirektören Bert Karlsson alltid varit trogen. Skara har även långa anor som skolstad, med stolta traditioner. Det står till och med en bronsstaty av en Skaradjäkne på väg mot lärdomar i parken nära kyrkan. Tyvärr slår alla mätningar i botten för staden numera, definitivt vad gäller skolan. Det är Skara visserligen inte ensamma om, i skolor över hela landet har problemen eskalerat i massinvandringens spår. Och Bert Karlssons asylverksamhet har också medverkat till att trakten fått en prägel av asylinvandring och mångkultur. Utvecklingen har nu fått Skarabor att be Bert Karlsson vara med i Rädda Skarapartiet för “nu måste det göras något”.

– Skolan är helt under isen, ändå bygger man en ny stor skola, men det finns inget innehåll. Lärare säger upp sig, de sjukskriver sig, det är fullständig katastrof.

Äldrevården är undermålig, fortsätter han.

– De äldre får skitdålig mat men ingen gör något. Man ser hur det krackelerar, stan håller ju på och stendör, säger Bert Karlsson som tycker att det är förvånande hur många som påtalat sitt missnöje till honom. Han spår att partiet skulle kunna få 25 procent, precis som SD på riks skulle få.

– Man lyssnar inte på folket, precis som med Trump. Tjänstemän bor inte i staden och ser inte ens vad som händer, säger entreprenören som även startade rikspartiet Ny Demokrati tillsammans med Ian Wachtmeister på 1990-talet.

Företagsklimat i botten

– Företagsklimatet som är det viktigaste, där ligger vi i botten. Stan håller ju på att dö för butikerna står ju tomma. Vi behöver få igång ungdomsverksamheten, det finns inget att göra för ungdomar på helgerna.

Enligt Bert Karlsson slår politikerna dövörat till och trots att mätningar visar att Skara numera ligger i botten på det mesta, skyller de på att siffrorna inte stämmer.

– Det enda som frodas är kriminaliteten.

Hus på hjul

Eftersom han är upptagen med sitt nya projekt Hus på hjul, har han inte tid att engagera sig politiskt just nu.

– Om något år får vi se, säger han.

Viktigast blir att få fart på företagande, äldrematen, äldrevården, skolan och att man bygger så att man får nya invånare.

– Det finns ett missnöje med de etablerade, se på SD, se på Trump.

Oförskämt kalla SD nazister

Han låter riktigt arg när han pratar om hur de andra partierna vägrar samarbeta eller prata med SD. Något som inte skulle ske om han går in i lokalpolitiken.

– Vi skulle samarbeta med ALLA partier, den dagen man utesluter partier då är man odemokratisk. Och att sitta och kalla partier för nazister i TV, det är så oförskämt, säger han ilsket och fortsätter:

– Det är inte sant, då skulle man kunna utesluta alla partier i så fall om vi går tillbaka i tiden, säger han och räknar upp allas bagage och avslutar med : “och Vänsterpartiet skulle inte ens få finnas”.