TYSKLAND. En tysk migrant från Syrien har lyckats få 390 000 US dollar i årliga bidrag för sina fyra fruar och 22 barn. Han uppger själv att det är svårt att hinna jobba med så mycket åtaganden som den stora familjen kräver. Det har väckt stor uppmärksamhet i internationell press.

Den 49-åriga Ghazi A. kom 2015 från Syrien och sökte asyl. I Tyskland är det inte tillåtet med månggifte så mannen, som enligt muslimsk sed får ha fyra fruar om han kan försörja dem – tvingades registrera en av de fyra som fru och de andra tre som “vänner”.  Myndigheterna tittade åt ett annat håll och de 22 barnen splittades upp i de olika hemmen, varav vissa ligger en bit från mannen.

Ghazi uppger i den tyska tidningen Bild att det är svårt för honom att arbeta med en så stor familj, även om han skulle vilja eftersom han måste åka runt till dem.

– Enligt min religion har jag en plikt att hälsa på varje familj lika mycket och inte prioritera någon av dem.

Independent journal review skriver att en tjänsteman har räknat ut att Ghazis årliga bidrag kommer att uppgå till runt 390 000 dollar för den stora familjen.