Reportrar från TV4 kunde vittna om en stökig tisdagskväll i Kungsträdgården där det bland annat varit nära slagsmål mellan olika gäng inne på området. Hög polisnärvaro innebar att bråk med tillhyggen kunde stoppas.

Redan första dagen av ”We Are Sthlm”-festivalen resulterade i åtta anmälningar om ofredanden, uppger TT. Tjejer uppger för TV4 att de måste ändra beteende och klädsel för att försöka undgå att bli antastade. ”Det ska inte behöva vara så, men man måste tänka efter vad man har på sig”, säger en av deltagarna på musikfestivalen.

– En första preliminär sammanställning är åtta anmälningar om sexuellt ofredande, sju fall av misshandel och en grov stöld, säger Karin Stanley vid polisen i Stockholm till TT.

Exakt vad övergreppen handlar om är ännu oklart. Ingen person har gripits under kvällen. Polisen säger att detta är brott som är svåra att komma åt.

– Det är oftast i folkhavet det sker. Vi har ordningsvakter och poliser som cirkulerar men man står väldigt tätt och det är svårt att upptäcka, säger Towe Skjöld vid Stockholmspolisen.

Polisens ledningscentral hade sent i natt ingen information om anmälda sexövergrepp. Ingen svarar heller på polisens medienummer som man hänvisar till. Under morgonen kommer en sammanställning att ske, uppger ledningscentralen.