Stödet för förbundskansler Angela Merkel har minskat med 12 procentenheter på en månad, från 59 till 47 procent. Mätningen är gjort efter en serie attacker av asylsökande, som krävt många människors liv. Merkel försvarade i juli flyktingpolitiken som innebär att hundratusentals personer sökt sig till Tyskland.

Opinionsmätningen DeutschlandTrend publiceras av TV-stationen ARD. 65 procent av de tillfrågade säger att de inte är nöjda med Merkels flyktingpolitik. 34 procent svarade att landet är på rätt väg i flyktingpolitiken, den lägsta andelen sedan frågan började ställas förra året.

När det gäller partisympatierna under sommaren är förändringarna små. Kristdemokraterna (CDU-CSU) får stöd av 34 procent av väljarna, regeringspartnern Socialdemokraterna (SPD) av 22 procent. Därutöver får Miljöpartiet 13 procent, Vänstern 9 procent, Fridemokraterna 5 procent och det nya partiet Alternativ för Tyskland (AfD) får 12 procent.

Se mer Deutsche Welle.