Då en utryckning i Uppsala i helgen blev försenad på grund av upplopp dog en man i samband med brann i en lägenhet. Oroligheter i närheten av området gjorde att räddningsinsatsen blev fördröjd, enligt polis och räddningstjänst.

Det har i flera dagar varit oroligt i området när mannen dog, med många bränder och stenkastning mot polis. Molotovcocktail har kastats mot busstrafiken.

Larmcentralen fick ta emot ett flertal samtal om röklukt i området Valsätra men på grund av oroligheterna kan det ha varit svårt att identifiera var den kom ifrån. Och det var först på plats som räddningstjänsten såg att det brann i lägenheten.

– Vi hade väldigt många insatser i området och det var väldigt mycket rökutveckling från olika småbränder. Vi har blivit påverkade av att inte kunna gå in direkt som vi har velat. Huruvida det har fått konsekvenser vet vi inte än, säger Patrik Kullman, vakthavande brandingenjör vid Uppsala brandförsvar till Upsala Nya Tidning.